محمد اشرف غنی، رییس جمهوری کشور که قبل از ظهر امروز در مراسم نخستین نشست بین المللی شبه سازی ملل متحد در کابل سخنرانی می کرد، گفت که نسل جدید افغانستان، نسل رهبری صلح، ثبات و آسودگی است.
رییس جمهورغنی در این مراسم خطاب به جوانان کشور گفت: موجودیت شما به مردم افغانستان این اطمینان را می دهد که اکثریت مطلق جوانان و زنان برای رهبری این خاک آماده هستند و با دانش و تعهد افغانستان را به سوی ترقی و پشرفت سوق می دهند.
این نشست زیر نام ( نشست شبه سازی ملل متحد- پامیر) در قصر صدارت در کابل برگزار شد و برای سه روز ادامه دارد.
در این نشست محمد اشرف غنی رییس جمهوری، رولاغنی خانم اول کشور، محمد محقق معاون ریاست اجرایی، شماری از سفیران کشور های خارجی و صدها جوان و دانشجویان حضور داشتند.
آقای غنی گفت که در وجود هر یک جوانان اراده، همبستگی، باور به برابر، برادری و همدلی و باور به مساوات زن و مرد را می بیند و از همه بیشتر نسلی را می بیند که افغانستان را با جهان ارتباط می دهند.
به باور غنی، این مطرح نیست که جوانان در این نشست ملل متحد را تمثل می کنند، بل مهم این است که آنان آینده افغانستان را تمثل می کنند.
او خطاب به جوانان حاضر در نشست گفت: شما نسل تقسیم نه بل نسل ارتباط و همپذیری هستید، خون هر یک تان خون افتخار، عزت و اراده است و شما نه تنها به اتحاد بلکه به مساوات باور دارید.
همچنان محمد محقق، معاون ریاست اجرایی حکومت در این مراسم گفت که ملل متحد در کنترل بحران ها و کاهش تنش ها و در تمام جهان و به خصوص کشور ما در این دو دهه گذشته رول عمده داشته است.
آقای محقق گفت که جوانان می توانند از تجربه های سازمان ملل متحد در مهار بحران ها، جلب کمک های به افغانستان و تامین امنیت سراری استفاده کنند.
او از جوانان خواست تا از ادبیات تازه جهانی که همانا ادبیات صلح، برادری و انسانیت است استفاده کنند و از ادبیات خشونت دوری جویند.
در همین حال فرانس مایکل میلبن، نماینده اتحادیه اروپا برای افغانستان گفت: ما پیش از این به این باور نبودیم که در افغانستان شخصیت ها و جوانان هستند که در تمامی بخش های اقتصادی سیاسی و معلومات و تجربه داشته باشد.
او گفت که جامعه بین المللی باید به جوانان افغانستان کمک کند زیرا آنان می توانند کشور را به ترقی و رشد بکشانند.
از سویی هم سفیر سویدن در کابل گفت: کشور ما از جمله کشور های است که به زنان الولیت می دهد، زنان بیشتر از مردان به خطر مواجه هستند که از آن جمله می توان به ازداوج های پیش از وقت اشاره کرد.
او گفت همچنان باید برای آماده ساختن زمینه های آموزش برای زنان تلاش های زیاد شود.
به باور او، ظرفیت ها برای رشد افغانستان بسیار زیاد است و تنها استفاده از این ظرفیت مهم است.
نشست بين المللی شبيه سازی ملل متحد- پامير
اين نشست كه به ابتكار جوانان كشور برای اولين بار در افغانستان برگزار م شود، به اشتراك كنندگان فُرصت مي دهد تا برای سه روز روی موضوعات مهم ملی و بين المللی به شيوه كاری سازمان ملل متحد بحث و تبادل نظر کنند.
اشتراك كنندگان با توجه به اجندای كميته شان ( هر يكی از كميته های سازمان ملل متحد از يك كشور يا نهاد بين المللی نمايندگی می کند) تلاش می کند تا با توجه به سياست و پاليسی های واقعی ان كشور يا نهاد موضوع سخنرانی شان را عيار سازند.
چنين نشست ها يك فُرصت و غنميت بزرگ نه تنها برای جوانان دانشجو بلكه برای كارمندان دولتی نيز است.
بسم الله تابان، از اشتراک کنندگان این نشست در مورد اهمیت و تاثیرات آن گفت: ما ديديم كه تعدادی از مسولان دولتی زمانی كه در يك جلسه بين المللی دعوت می شوند حتا در شيوه سخن گفتن و نوبت گرفتن مشكل دارند.
گفته می شود این نشست از سوی منیر کوشانی و تیم همکار شان در کابل برگزار شده و تا دو روز دیگر ادامه دارد.
خبرگزاری بخدی