عبدالله عبدالله، رییس اجرایی حکومت وحدت ملی در آستانه کارزار هفته مبارزه با بی سوادی گفت که مبارزه با این پدیده به شمول دولت وظیفه هر شهروند است.
روز گذشته به مناسبت روز جهانی سواد وزارت معارف کارزاری تحت نام طرح بسیج ملی برای امحای بی سوادی براه انداخته است.
آقای عبدالله که امروز یکشنبه در مراسمی نقش عالمان دین و شهروندان را در معیاری سازی و بلند بردن سطح سواد شهروندان موثر خواند و تاکید کرد که بی سوادی و سطح پایین سواد قابل تحمل نیست.
رییس اجرایی حکومت گفت که بخشی بزرگ چالشهای کنونی کشور ناشی از بی سوادی و کم سوادی در میان مردم است.
عبدالله گفت: اگر مشکل بی سوادی در کشور حل شود چالشها نیز کاهش می یابد تلاشها برای بلند بردن سواد و معیاری سازی آموزش در کشور صورت گرفته؛ اما بسنده نبوده و بلندبردن سطح سواد از اولویتهای کاری حکومت وحدت ملی است.
او می گوید که افغانستان در طول تاریخ شاهد بسیاری از حکومت هایی بوده که دروازه های مکاتب را به روی دانش آموزان بسته و با توسعه و پیشرفت دشمنی کردند.
او همچنان از جایگاه و اهمیت دانش در اسلام یاد آور شد و تاکید کرد که اولین حکم دین اسلام و آیه که نازل شد امر به خواندن میکند.
به گفته عبدالله در دین اسلام همیشه به مرد و زن امر به آموختن شده و این امر تنها مخصوص به مردان نیست.
عبدالله که در حکومت های گذشته نیز سمت های مهمی را در اختیار داشت گفت: درپانزده سال گذشته کارهای در بخش سواد آموزی و تعلیم و تربیه صورت گرفت اما هنوز ما در جای نیستیم که بحیث یک ملت، بحیث مردم، و به حیث حکومت بگویم وظیفه خود را انجام دادیم.
به گفته او، تا وقتی که مردم دست به دست هم ندهند و با نهاد های حکومتی همکاری نکنند، حکومت نمی تواند با چالش بی سوادی مقابله کند.
او نقش عالمان دین و مردم را در توسعه آموزش و پرورش و کاهش بی سوادی بسیار مهم دانست و تاکید کرد که بسته شدن دروازه های مکتب به معنای کشاندن مردم به سمت تاریکی است.
به گفته آقای عبدالله، در کنار نهاد های آموزشی وزارت معارف هر شهروند می تواند برای از بین بردن بی سوادی سهمی خود را انجام دهد.
عبدالله همچنان اظهار امیدواری کرد که در مقایسه با گذشته های دور در میان مردم انگیزه و ذهنیت آموختن پیدا شده و مردم در تلاش هستند تا فرزندان شان بیشتر بیاموزند.
اسدالله حنیف بلخی، وزیر معارف کشور روز گذشته (شنبه) در مراسم روز جهانی سواد در کابل گفت که هم اکنون بیش از ۱۰ میلیون نفر که حدود ۶۰ تا ۶۱ درصد کل جمعیت کشور را تشکیل می دهند، بی سواد اند.