امروز (۱۸ سنبله) مصادف به پانزدهمین سالروز ترور احمد شاه مسعود قهرمان ملی کشور است و از این روز همه ساله از سوی دولت و رهبران جهادی و سیاسی در سراسر کشور تجلیل می شود.
احمدشاه مسعود كه محصل دانشکده انجينری كابل بود، پس از تجاوز روس ها به افغانستان به صفوف مجاهدان پیوست و به یکی از قوماندانان مهم جهادی تبدیل شد.
او پس از شکست روس ها به مبارزه علیه حکومت نجیب الله ادامه داد و با پیروزی مجاهدین به صفت وزیر دفاع تعيين شد.
جنگ های تنظیمی میان احزاب جهادی باعث شکست حکومت وقت شد و احمد شاه مسعود پس از تصرف کابل توسط طالبان به پنجشير رفت و مقاومت عليه طالبان را سازماندهی كرد.
احمدشاه مسعود، به تاریخ ۱۸ سنبله ۱۳۸۰ بر اثر انفجار انتحاری دو تروریست مظنون به ارتباط با شبکه القاعده که خود را خبرنگار معرفی کرده بودند، در ولسوالی خواجه بهاءالدین ولایت تخار ترور شد.
در این انفجار که دو روز پس از حمله به مرکز تجارت جهانی در نیویارک صورت گرفت، چندین نفر از نزدیکان احمد شاه مسعود به شمول مسعود خلیلی، زخمی شدند.
شبکه القاعده مظنون ردیف اول این ترور گفته شده اما برخی ها می گویند به دلیل پیچیدگی این حمله، پای سازمان های استخبارات بزرگ دنیا نیز دخیل است.
در زمان حکومت حامد کرزی، رییس جمهور پیشین کشور به احمدشاه مسعود لقب قهرمان ملی داده شد و در تقویم کشور یک هفته به نام ( هفته شهید ) نام گذاری شد.
احمدولی مسعود، برادر احمدشاه مسعود و رییس "بنیاد احمدشاه مسعود" همواره از حکومت های قبلی و فعلی خواسته که پرونده ترور این قوماندان جهادی را پیگیری کنند.
به گفتهء رییس بنیاد مسعود، ترور این فرمانده ابعاد بیرونی دارد و به همین سبب تحقیقاتی در فرانسه، بلجیم و انگلستان صورت گرفت اما زمانی که این پرونده به کابل رسید، حکومت گذشته سکوت کرد.
مسعود گفته بود: "تلاش های در بیرون از افغانستان برای شناسایی عاملان این حادثه صورت گرفت، وقتى این بررسى به داخل افغانستان رسيد، دولت سکوت اختيار کرد، هر قدر که داد زده شد که دوسيه را بازگشايى کنيد، کسى به اين گفته ها توجه نکرد. "
او به شدت از حکومت گذشته به رهبری حامد کرزی و حکومت وحدت ملی در این زمینه انتقاد کرده است.
در همین حال بنیاد احمدشاه مسعود اعلام کرده که پیگیری حاثه ترور مسعود برای انتقام گیری نیست، بلکه این دفتر می گوید یک ملت حق دارد که دشمنان تاریخ شان را بشناسد.
از هفته شهید و سالروز ترور مسعود همه ساله طی مراسم های با شکوه در خیمه لویه جرگه کابل و سایر ولایات تجلیل می شود.
امروز نیز در تالار لویه جرگه و در تالار وزارت خارجه محفلی به همین مناسبت با حضور مقام های بلند پایه دولتی و سران مجاهدین برگزار می شود.
خبرگزاری بخدی