محمد سرور دانش، معاون دوم ریاست جمهوری کشور اعلام کرد که صلاحيت تعيين حوزه هاى انتخاباتى به کميسيون مستقل انتخابات داده می شود.
دفتر مطبوعاتی معاونیت دوم ریاست جمهوری با انتشار خبرنامه ای از قول آقای دانش گفته است که بر اساس تعهد حکومت وحدت ملی مبنی بر اصلاحات در نهادهای انتخاباتی و قوانين انتخاباتی، اخيرن قانون انتخابات نهايی شده و بعد از تصويب کابينه، در آخرين روزهای رخصتی مجلس نمایندگان، از سوی رییس جمهورغنی توشیح شد.
آقای دانش گفته است که رییس جمهوری با امضای قانون انتخابات، به کمیسیون مستقل انتخابات اختیار داده که "حوزههای انتخاباتی را تعیین کند".
دانش گفته که نظام انتخاباتی قبلی، یعنی "نظام رأی واحد غیرقابل انتقال" در این قانون تغییر نکرده، اما تصمیم گیری درباره موضوع جنجالی تک کرسی شدن حوزه انتخاباتی به کمیسیون انتخابات واگذار شده است.
معاون دوم ریاست جمهوری در این اعلامیه توضیح داده به دلیل این که این موضوع نیاز به فرصت کافی، مشورتها و گفتگوهای بیشتر دارد، تصمیم گرفته شد که با دادن "صلاحیت کامل" در متن قانون به کمیسیون انتخابات، این موضوع به این نهاد واگذار شود.
به گفته دانش، در قانون انتخابات قید گذاشته شده که کمیسیون مستقل انتخابات مطابق به ماده ۸۳ قانون اساسی و با توجه به سه معیار رعایت تناسب جمعیت، تأمین نمایندگی عمومی و تأمین نمایندگی عادلانه تصمیم گرفته و حوزه های انتخاباتی را تعیین کند.
معاون دوم ریاست جمهوری گفته است که کميسيون مستقل انتخابات، مکلف است بعد از ايجاد، در خلال سه ماه در مورد طرز تطبيق بهتر اين معيارها در حوزه های انتخاباتی، در مشوره با اهل خبره و ادارات ذيربط، مطالعات تخنيکی را با نظرداشت تجارب گذشته و شرايط و اوضاع موجود کشور، تکميل کرده و گزارش آن را به کابينه ارائه کند.
از سویی هم اما سرور دانش گفته که کابينه افغانستان اين گزارش را بررسی و تصميم اتخاذ می کند و سپس کميسيون مستقل انتخابات طبق تصميم کابینه، اجراآت لازم را به عمل خواهد آورد.
در همین حال شاه حسین مرتضوی، معاون سخنگوی ریاست جمهوری به خبرگزاری بخدی با تائید اعلامیه آقای دانش گفت که قانون انتخابات قبلن از سوی ریاست جمهوری توشیح شده است.
همچنان آقای دانش گفته که به ادارۀ امور و دارالانشای شورای وزيران و وزارت عدليه وظيفه سپرده شده که متن قانون انتخابات را هرچه زودتر نشر کرده و در دسترس همگان قرار دهد.
در همین حال معاون دوم ریاست جمهوری اظهار کرده است که با نافذ شدن اين قانون، راه برای آغاز کار کميته گزينش نيز هموار می شود.
قانون انتخابات پس از نشر در جریده رسمی نافذ خواهد شد، معمولاً قوانین و فرمانهای رییس جمهوری در این جریده منتشر می شوند که نشر آن به معنای نافذ شدن آنها است.
مجلس نمایندگان کشور پیش از این دو بار فرمان تقنینی ریاست جمهوری در مورد اصلاحات نظام انتخاباتی را رد کرد.
پیشتر کابینه حکومت در نشست (۳۰ اسد) خود طرح قانون انتخابات را با تاکید بر تک کرسی شدن حوزه انتخاباتی تصویب و آقای دانش را موظف کرد که این طرح را "تصحیح و نهایی" کند.
خبرگزاری بخدی