سید حسین عالمی بلخی، وزیر مهاجرین و عودت کنندگان کشور می گوید روزانه به طور اوسط ۶ هزار مهاجر وارد افغانستان می شوند و وزارت مهاجرین مصمم به توزیع کردن زمین برای این مهاجرین و برگرداندن آبرومندانه تمام پناهجویان است.
آقای بلخی که امروز در مراسمی که در ارگ ریاست جمهوری به منظور گشایش کار ساخت شهرک مهاجرین در باریک آب پروان برگزار شده بود، در مورد افزایش برگشت مهاجران از کشور های همسایه صحبت کرد.
در این نشست که محمد اشرف غنی، رییس جمهوری کشور و شماری از مقامات دولتی حضور داشتند، کار ساخت شهرک مهاجرین واقع در باریک آب ولایت بغلان به گونه رسمی گشایش یافت.
شهرک باریک آب در ولایت پروان ساخته می شود که دارای ۱۵ هزار نمره زمین است که به اندازه های ۳ بسوه، ۵ بسوه و ۷ بسوه ساخته می شود که تا هنوز ۱۳ هزار و ۷۳۱ نمره آن توزیع شده است.
همچنان ۷ هزار نمره آن ساخته شده یا حد اقل دارای چهاردیواری است که امروز تفاهم نامه ساخت این شهرک با الهام عم هوتکی ریس اداره انکشاف زون پایتخت با حضور رییس جمهور امضا شد.
آقای بلخی در این نشست گفت افغانستان به صورت مجموع ۷.۲ میلیون مهاجر در سراسر جهان دارد که پاکستان و ایران میزبان بیشترین مهاجر افغانستانی است.
به صورت مجموع در ایران بیش از یک میلیون نفر بدون به صورت غیرقانونی و ۸۵۰ هزار تن به گونه قانونی زندگی می کنند.
همچنان ۸۴۰ هزار مهاجر افغانستانی در ایران مصروف کار اند و نیز روزانه ۱۵ صد نفر به صورت اجبار از ایران اخراج می شوند که بیشتر آنها مجرد هستند.
بلخی گفت که در پاکستان تعدادی زیادی از مهاجرین زندگی می کنند و به صورت متوسط روزانه ۴ هزار نفر مهاجر از پاکستان به کشور عودت می کنند.
وزارت مهاجرین گفته است برای تمام مهاجرین که وارد خاک کشور می شوند در ۲۹ ولایت زمین توزیع می شود مشروط بر این که مهاجرین تازه برگشته از همان ولایت باشند.
وزارت مهاجرین گفته بازگشت مهاجرین در روزهای اخیر، به کشور در طول ۱۴ سال گذشته بی سابقه بوده است.
پلان ها و افتتاح پروژه های بزرگ زیر بنایی و ناکام شدن مخالفان دولت در اهداف شان، دلیل عمده ای عودت کننده ها در کشور گفته شده است.
همچنان توزیع زمین برای مستحقین توسط یک کمیسیون تشخیص و توزیع می شود که ریاست این کمیسیون در ولایات به دوش والی های همان ولایت است و در صورت که زمین قابل توزیع در یک ولایت نباشد در ولایت های همجوار آن داده خواهد شد.
عالمی بلخی گفت معیاری نبودن شهرک ها در گذشته مشکل اصلی در توزیع شهرک ها برای مهاجرین بوده و به اساس دستورهای جدید رییس جمهور تمام شهرک های ناکام که از درجه ۱ تا درجه ۴ طبقه بندی شده بود قابل استفاده و به شهرک کامیاب تبدیل می شود.
خبرگزاری بخدی