شماری از نهاد ها و فعالان جامعه مدنی از رهبران جنبش روشنایی خواسته اند تا با میانجیگری سازمان ملل متحد روند مذاکرات با دولت را ازسر بگیرند.
این فعالان معدنی همچنان ازحکومت وحدت ملی خواسته اند تا در برابر خواستهای جنبش روشنایی موضع خود را تغییر داده و انعطاف پذیری نشان بدهد.
در فراخوان نهادها و فعالان جامعه مدنی افغانستان آمده است که آنان (نهادها و فعالان جامعه مدنی) پیشنهاد میکنند تا دولت و شورای عالی مردمی جنبش روشنایی، ارادهی خود را پیرامون ایجاد یک میکانیزم شفاف برای مذاکرات ابرازکند.
در همین حال در فراخوان آمده است که نمایندگی سازمان ملل متحد در افغانستان با درنظرداشت نقش اساسی خویش در حفظ صلح و جلوگیری از شکل گیر یک فاجعه بشری دیگر، نقش میانجی را به عهده گرفت و مذاکرات میان دولت و جنبش روشنایی را تسهیل کند.
آنان می گویندکه حکومت افغانستان مسوولیت دارد تا به درخواستهای مردم پاسخ مثبت داده و برای رسیدن به انکشاف متوازن که نیازمند جامعه مترقی است تلاش کند.
این فعالان مدنی از حکومت وحدت ملی می خواهد تا به خواست های مشروع جنبش روشنایی انعطاف لازم و منطقی نشان بدهد.
از سوی هم نهادها و فعالان جامعه مدنی افغانستان از اعضای شورای عالی مردمی جنبش روشنایی خواسته تا زمانی که نتیجه مذاکرات شان با حکومت مشخص نشود، دست به راهاندازی گردهماییهای اعتراضی نزنند.
در عین حال آنان گفته اند که وضعیت امنیتی موجود برای راه اندازی گردهماییهای گسترده تر مناسب نیست.
گفته می شود جنبش روشنایی که در پی تغییر مسیر انتقال لین برق پنج صد کیلوولت ترکمنستان شکل گرفت، در این روزها برای راهاندازی اعتراضات گسترده در آستانه برگزاری کنفرانس بینالمللی بروکسل آمادگی میگیرد.
قرار است کنفرانس بینالمللی بروکسل با حضور مقامهای ارشد کشورهای حامی افغانستان به تاریخ پنجم و ششم اکتوبر در بلژیک برگزار شود. در این کنفرانس قرار است جامعه جهانی تعهدات مالی جدیدی به دولت افغانستان ارایه کند.
در همینحال، جنبش روشنایی اعلام کرده که برای تحقق خواستهای خود به اعتراضاتش ادامه میدهد.
در اعلامیهای که از سوی این جنبش منتشر شده آمده است که روز چهارشنبه تاريخ ٥ اكتوبر، همزمان با برگزارى نشست بينالمللى بروكسل براى افغانستان، اعترضات گسترده را در این نشست بر راه اندازند.