شماری از اعضای مجلس نمایندگان کشور از موج تازه آدم ربایی ها که در مسیر شاهراه های کابل به ویژه مسیر منتهی به مناطق مرکزی صورت می گیرد به شدت انتقاد می کنند و می گویند گراف آدم ربایی در مسیر شاهراه های که به مناطق مرکزی ختم می شود، افزایش یافته است.
آنان در نشست امروز (دوشنبه) مجلس نمایندگان گفتند که فاصله تمام جاده های نا امن بیشتر از ۲۰ کیلومتر نیست ولی حکومت حتا قادر به کنترل یک کیلومتر آن نیست.
نصرالله صادقی زاده نیلی، نماینده مردم دایکندی در مجلس نمایندگان گفت مسیر راه میدان وردک در این روز ها شاهد آدم ربایی است و بیشتر مسافرین از این مسیر، به ویژه از ساختمان ولایت میدان شهر تا جلریز ربوده می شوند.
صادقی زاده نیلی گفت روز گذشته در مسیر میدان شهر حدود ۷۰-۸۰ مسافر به گروگان گرفته شده بود که به صورت دست چین ۱۱ مسافر از بین آنان از نزدیکی پاسگاه پولیس ربوده شده است.
به گفته این نماینده مجلس: "هنگامی که این افراد پیاده می شوند، پوسته های دولتی درساحه چه کار می کرده اند، وزیر داخله، ریاست امنیت ملی باید پاسخ بگوید که پوسته های که در مسیر شاهراه با مصارف گزاف برای چه ایجاد شده اند و در قبال مسافران چه مسوولیت دارند؟".
پیش از این مسافرین که از مسیر میدان رفت و آمد می کردند گفته بودند هنگامی که مسافران توسط افراد ناشناس در نزدیکی پوسته های امنیتی مورد بازرسی قرار می گیرد نیروهای نظم عامه بیشتر اوقات نظاره گر صحنه آدم ربایی هستند.
در همین حال فکوری بهشتی، نماینده مردم بامیان در مجلس نیز گفت: "مسیر بسیاری شاهراهها متاسفانه از مدتی به این طرف بیش از گذشته نا امن شده است به ویژه مسیر میدان وردک - مناطق مرکزی و غوربند- بامیان. درطول شش ماه گذشته ده ها بار عابران ملکی در این مسیرها از موترها پایین و ربوده شده اند".
به گفته ای بهشتی فاصله ای نا امن در مسیر مناطق مرکزی فقط ۲۰ کیلومتر است ولی در همین فاصله ای ۲۰ کیلومتری هرگز امنیت ندارد.
همچنان نادرشاه بحر، نماینده مردم غور در مجلس گفت راه های منتهی به پایتخت تقریبا به صورت کامل نا امن است. او با ابراز نگرانی از دانشجویان ربوده شده می گوید ۵ دانشجوی که از مسیر ولایت غور ربوده شده است تا اکنون خبری از آنان نیست.
این نماینده ای مجلس ارگان های امنیتی را به بی توجهی محکوم کرده گفت: متاسفانه حتا نیروهای امنیتی از تعداد مسافران که دیروز از مسیر میدان ربوده شده اطلاع ندارد.
راه های اصلی که از پایتخت به سمت ولایت های کشیده شده است حکم شریان را برای ساکنان ولایت ها دارند ولی نا امنی و عدم توجه ارگان های امنیتی سبب شده است بیشترین آدم ربایی و قتل مسافران حاصل رفت و آمد در این جاده های اصلی باشد.
خبرگزاری بخدی