Quantcast
Channel: صفحه اصلی
Viewing all articles
Browse latest Browse all 2167

حکومت با برنامه میثاق شهروندی به سراغ مناطق محروم می رود

$
0
0

 وزارت احیا و انکشاف دهات می گوید که اولویت برنامه میثاق شهروندی توجه به مناطق محروم است، مناطقی که در پانزده سال گذشته کمتر با پروژه های توسعه ای آشنا بوده است.

وزارت احیا و انکشاف دهات می گوید که اولویت برنامه میثاق شهروندی توجه به مناطق محروم است، مناطقی که در پانزده سال گذشته کمتر با پروژه های توسعه ای آشنا بوده است
روز گذشته محمد اشرف غنی رییس جمهوری، رسما برنامه میثاق شهروندی را افتتاح کرد. این برنامه جایگزین برنامه همبستگی ملی می شود و قرار است برای ده سال ادامه پیدا کند.
اکبر رستمی، سخنگوی وزارت احیا و انکشاف دهات امروز به خبرگزاری بخدی گفت: "در برنامه میثاق شهروندی اولویت بر مناطق محروم و دور افتاده و آسیب پذیر است. مناطق که در سال های گذشته از پروژه های انکشافی محروم بوده یا کمتر پروژه های انکشافی در آنجاها تطبیق شده است."
رستمی می گوید که یکی از اولویت های این برنامه توجه به بهبود زندگی معلولان، زنان، کوچی ها و مهاجران است که از کشورهای همسایه به افغانستان بازگشته اند.
آنطوریکه سخنگوی وزارت احیا و انکشاف دهات می گوید برنامه میثاق شهروندی تفاوت هایی با برنامه قبلی (همبستگی ملی) دارد او به طور نمونه از تطبیق پروژه های بزرگ یاد کرد که شامل همبستگی ملی نبوده است.
حکومت افغانستان انتظار دارد که با تطبیق این برنامه تاثیرات مثبت اقتصادی دوامدار در زندگی افغان ها به ویژه کسانی که در روستاها زندگی می کند، ایجاد شود.
مقامات از برنامه همبستگی ملی که جای خود را به میثاق شهروندی داده یکی از دستاوردهای حکومت یاد کرده و می گویند که چهارده سال گذشته این برنامه با مصرف ۸۴ میلیارد افغانی در ۸۵ درصد مناطق افغانستان رفت و ۸۸ هزار و ۷۰۰ پروژه توسعه یی و ۳۵ هزار شورای توسعه ای ایجاد کرد.
موسسه غیر دولتی ARU نیز با انجام تحقیق و بررسی اعلام کرده که برنامه همبستگی ملی بالای نگرش زنان و زندگی آنان تاثیرات زیادی داشته، در تحقیق این موسسه آمده که افتتاح مکتب ها، کلیینک ها و تهیه آب آشامیدنی بزرگترین دستاورد این برنامه ۱۰ ساله بوده است.
در گزارش آمده که طبق آمار اداره احصایه مرکزی ۵۸.۱ درصد مردم افغانستان به آب صحی آشامیدنی دسترسی پیدا کرده اند.
شفافیت
اکبر رستمی می گوید که رعایت شفافیت در برنامه میثاق شهروندی خیلی بالاست. به گفته او هر شورا می تواند با کارت های مخصوص کاستی های هر پروژه و هر وزارت را شناسایی و به جامعه مدنی و رسانه ها آن شریک سازند.
در این برنامه قرار است یک میلیارد دالر به مصرف برسد.
رستمی به خبرگزاری بخدی گفت: "در قسمت مصرف بودجه این برنامه هیچ نوع محدودیت وجود ندارد مشروط بر این که چندین شورایی انکشافی در آن سهیم باشد و یک پروژه بزرگ را انتخاب کنند."
به گفته او، در برنامه میثاق شهروندی خدمات تعریف شده است که شامل ۶ پروژه حیاتی است
شفافیت و عدم فساد اداری همواره خط و نشان برای حکومت داری خوب بوده، چیزی که افغانستان از وجود چنین پدیده ای محروم بوده و در مناطق دور دست روستاها، کنترول بر چگونگی اعمال این دست پروژه ها را مضاعف کرده است.
نفوذ زورمندان

اکبر رستمی، سخنگوی وزارت احیا و انکشاف دهات
سخنگوی وزارت انکشاف دهات می گوید نفوذ زورمندان در پروژه های همبستگی ملی محسوس بوده، به گفته او کسانی در انتخابات شوراها تقلب کردند و عضو شورا شده بودند. اما تاکید کرد که از یک سال و نیم گذشته بدین سو افراد متقلب و موسسه های که در این مورد نقش داشتند جریمه شده اند.
اکبری رستمی می گوید که در حال حاضر لیستی در وزارت احیا و انکشاف دهات موجود است که اسامی افراد متقلب درج شده است. و آنها دیگر هیچ پروژه ای را دریافت کرده نمی توانند.
کار در سه مرحله
برنامه میثاق شهروندی پلان های ۱۰ ساله ای خود را در سه مرحله تطبیق خواهد کرد مرحله اول این برنامه از ۲۰۱۶ تا ۲۰۲۰، مرحله دوم آن از ۲۰۲۰ تا ۲۰۲۳ و مرحله آخر از ۲۰۲۳ تا ۲۰۲۶ تطبیق می شود و در این برنامه بیشتر از ۳۶ هزار روستا از خدمات آن مستفید می شوند.
به گفته سخنگوی وزارت انکشاف دهات، دلیل این که برنامه میثاق شهروندی در سه مرحله به اجرا گذاشته می شود نبود بودجه کافی و تعدد قریه ها و نظارت دقیق از برنامه های میثاق شهروندی است
رستمی گفت: "وزارت انکشاف و دهات در سه بخش احداث و بازسازی سرک، تهیه آب آشامیدنی و خدمات رسانی برق در این برنامه کار خواهد کرد.


Viewing all articles
Browse latest Browse all 2167

Trending Articles