غلام حسین ناصری، عضو مجلس نمایندگان کشور می گوید که یکی از عوامل چالش زا در مسیر شاهراه نمبر ۲ در ساحه جلریز ولایت میدان خود ماموران پولیس نظم عامه اند.
آقای ناصری به خبرگزاری بخدی گفت که هفته گذشته با والی میدان وردک، آمر امنیت و قوماندان امنیه این ولایت صحبت کرده و به گفته او، مقام های محلی میدان وردک نیز از عملکرد نیروهای پولیس نظم عامه در مسیر راه جلریز شاکی اند.
او گفت: از عملکرد نیروهای پولیس نظم عامه تمامی مقام های محلی ولایت میدان وردک شکایت دارند و چنین وضعیت در این ولایت جریان دارد که در کنار پوسته های پولیس موترهای مسافربری توقف داده می شود و مسافران آن به گروگان گرفته می شوند.
به گفته ناصری، پولیس نظم عامه مستقر در این مسیر هنگام گروگان گیری مسافران تنها نظاره گر اند و در فاجعه خونین سال گذشته نیز کم کاری و کوتاهی این نیروها بخشی از مشکلات بود.
او در ادامه افزود: می خواهم به صراحت بگویم که نیروهای پولیس نظم عامه مسوولیت که حکومت به دوش آنها گذاشته است را انجام نمی دهند و این یک بخشی از مشکلات است.
برخی شاهدان عینی و مسافران نیز می گویند زمانی که افراد مسلح ناشناس در مسیر راه جلریز موترهای مسافربری را توقف می دهند و مسافران را با خود می برند نیروهای پولیس نظم عامه حضور دارند و نظاره گر صحنه هستند.
در ادامه گروگان گیری مسافران در مسیر شاهراه ها از سوی افراد مسلح ناشناس، اینک موج تازه از گروگان گیری در مسیر راه ولسوالی جلریز در شاهراه نمبر ۲ میدان وردک – بامیان در روزهای اخیر آغاز شده است.
شماری از مسافران مناطق مرکزی به دلیل ناامنی و جنگ شدید در میدان وردک از سه روز بدین سو در قسمتی از ولسوالی بهسود توقف کرده و این مسیر را بر روی ترافیک بسته و منتظر بهتر شدن اوضاع امنیتی این مسیر اند.
یک تن از سربازان پولیس محلی که نخواست نامش در خبر ذکر شود به خبرگزاری بخدی گفت گروگان گیری در قسمت ولسوالی جلریز در این روزها به شدت افزایش یافته و مردم تصمیم گرفته اند تا زمانیکه امنیت این مسیر از سوی دولت تامین نشود به مسافران اجازه ای سفر به کابل از این مسیر را نمی دهند.
این سرباز گفت ده ها مسافر از سه روز به این سو در قسمت های یورد و ساحه ای موسوم به (چلم جای) بهسود تجمع کرده و منتظر هستند که دولت برای امنیت شاهراه چه تصمیمی می گیرد.
ناامنی و گروگان گیری در مسیر میدان وردک مردم مناطق مرکزی را به ستوه آورده و دیروز نمایندگان این مردم در پارلمان خواهان تامین امنیت این مسیر از سوی دولت شدند.
اعضای مجلس نمایندگان گفتند مسیر نا امن بیش از ۲۰ کیلومتر طول ندارد ولی گروگان گیری این مسیر بر زندگی باشندگان چندین ولایت مرکزی اثر گذار منفی گذاشته است.
بی اعتنایی وکلای مردم مناطق مرکزی
غلام حسین ناصری می گوید که رساندن مشکلات مردم به گوش مقام های حکومت از وظایف اصلی وکلای مردم است اما به گفته او، نمایندگان مردم مناطق مرکزی در مورد گروگان گیری در مسیر راه جلریز بی توجهی و سکوت کرده اند.
به گفته ناصری، اول بهار امسال ۲ دانشجو همراه با یک راننده زمانی که از دایکندی به سوی کابل در حرکت بودند، در مسیر راه جلریز از سوی افراد مسلح به گروگان گرفته شدند که بعدا هر کدام در بدل ۱ میلیون افغانی از چنگ آدم ربایان رها شدند.
ناصری به خبرگزاری بخدی گفت در آن زمان با نمایندگان مردم مناطق مرکزی در مجلس هر یک آقای اکبری، نماینده مردم بامیان، اسدالله سعادتی نمایندم مردم دایکندی، نادر شاه بحر نماینده مردم غور صحبت کرده و از آنها خواسته بود که مجموعی از نمایندگان مردم مناطق مرکزی باید در مورد ناامنی های مسیر جلریز با ارگان های امنیتی صحبت کنند اما این نمایندگان هیچ گونه توجه در این مورد نکرده اند.
آقای ناصری گفت: این را به صراحت می گویم که وکلای مردم مناطق مرکزی به شمول خودم وظیفه خود را انجام نداده ایم و هیچ کسی چشم پوشی نمی تواند.
به گفته او، تنها راه اساسی و قانونی که می تواند مشکل مردم در این مسیر را حل کند این است تا وکلای مردم با هم یکجا شوند و طرحی در این مورد را ساخته و به ارگان های امنیتی ارایه دهتد.
راه حل جلریز، ایجاد کندک نیروهای ارتش
آقای ناصری می گوید وقتی چنین مشکلات در شاهراه های نمبر ۲ و به خصوص مسیر راه میدان وردک – بامیان به وجود می آید، با مقام های محلی در تماس می شود اما واقعیت این است که حکومت در مورد تامین امنیت این مسیر مسوولیت که باید انجام دهد را انجام نمی دهد.
او در مورد راه حل چالش کنونی در این مسیر گفت: بر اساس بررسی های که ما انجام دادیم موضوع تامین امینت این مسیر نیرو و تجهیزات زیادی لازم ندارد، تنها یک کندک ارتش ملی نیاز است تا امنیت ۲۰ کیلومتر سرک مواصلاتی میدان وردک- بامیان را بگیرد.
این عضو مجلس می گوید با ایجاد یک پوسته ارتش ملی از طرف ارگان های دفاعی و امنیتی کشور در این مسیر، دیگر به تمام گروگان گیری ها و ناامنی ها پایان داده خواهد شد.
با این حال، ایجاد یک پوسته ارتش از صلاحیت وزارت دفاع است و مقام های محلی گفته اند در این مورد نقشی ندارند.
ناصری گفت که در این مورد بارها با وزارت های دفاع و داخله در تماس شده اما مقام های این وزارت ها به تماس او جواب نداده اند.
خبرگزاری بخدی