احمد بهزاد از رهبران جنبش روشنایی که معترض سیاست های توسعه ای حکومت افغانستان است، وارد بروکسل پایتخت بلجیم شده است.
آقای بهزاد یک روز قبل از سفر محمد اشرف غنی رییس جمهوری و هیات همرایش به بروکسل رفت، شهری که به روزهای سه شنبه و چهارشنبه میزبان حدود ۷۰ کشور و ۳۰ سازمان و نهاد بینالمللی کمک کننده برای افغانستان خواهد بود.
افغانستان انتظار دارد که در این کنفرانس کشورهای کمک کننده را قناعت دهد تا سالانه مبلغ ۳ میلیارد دالر در چهار سال آینده، برای توسعه افغانستان کمک کنند.
.کابل می گوید که این کمک ها در بخش غیرنظامی و برای توسعه افغانستان به مصرف خواهد رسید.
احمد بهزاد که در حال حاضر در بروکسل به سر می برد اما در یک نوار ویدیویی گفته است که کشورهای کمک کننده و جامعه جهانی باید کمک هایش را به شکل مشروط در اختیار دولت افغانستان قرار دهد.
آقای بهزاد می گوید که مبارزه با تبعیض و مصرف عادلانه ای این کمک ها باید از پیشرط های اصلی جامعه جهانی باشد.
او گفته است: "نگذارند (کشورهای کمک کننده) که از پول مالیه دهندگان کشورشان برای تقویت ستم و تبعیض در افغانستان استفاده شود".
بهزاد هر چند از کمک های جامعه برای افغانستان تشکری کرد اما تاکید کرد یکی از دلایل که کمک های جامعه جهانی نتوانسته تا به امروز تاثیری مثبتی بر زندگی مردم داشته باشد فساد، ناکارامدی دولت، ستم و تبعیض است. این چیزیست که مردم افغانستان از هر سمت، قوم، تبار و زبانی را متاثر ساخته است.
تظاهرات گسترده
احمد بهزاد، فراخوان داده است که افغان های مقیم کشورهای اروپایی در تظاهرات که قرار است به تاریخ پنجم اکتوبر در برابر محل برگزاری کنفرانس بروکسل شرکت کنند.
به گفته او در اعتراض به تبعیض، نابرابری توسعه ای و فساد در افغانستان، افغان های مقیم اروپا باید به خیابان ها بریزند.
بهزاد افزود که متاسفانه دولت افغانستان به خواست عدالت خواهانه مردم بی اعتنا بوده است.
او گفت: "این تظاهرات نه بزرگ به تبعیض، نابرابری، فساد و حق کشی است و این تظاهرات فریاد گری تاریخی مردم افغانستان برای دسترسی به عدالت، انصاف برابری خواهد بود".
این عضو ارشد جنبش روشنایی می گوید که هدف عمده این تظاهرات کشورهای کمک کننده افغانستان و جامعه جهانی است.
در آستانه برگزاری کنفرانس بروکسل قرار بود که حکومت با جنبش روشنایی روی موارد اختلافی مذاکره کند، اما این جنبش اعلام کرده است که حکومت در گفتگوهایش صادق نیست و از احتمال شکست این مذاکرات خبر داده بود.
جنبش روشنایی پس از اینکه حکومت افغانستان مسیر خطوط برق ترکمنستان را از بامیان به سالنگ تغییر داد شکل گرفت و این جنبش می گوید که تا عملی نشدن خواسته هایشان از اعتراض شان دست نخواهد کشید.
حکومت افغانستان در حالی از سوی این جنبش به عدم توسعه متوازن و محروم نگهداشتن مناطق مرکزی از برنامه توسعه ای متهم شده است که در آستانه برگزاری نشست بروکسل، ریچارد اولسون، نماینده ویژه آمریکا در امور افغانستان و پاکستان گفت که کمک جامعه جهانی برای افغانستان وابسته به پیشرفت این کشور در انجام اصلاحات، از جمله مبارزه با فساد اداری است.