Quantcast
Channel: صفحه اصلی
Viewing all articles
Browse latest Browse all 2167

ساخت سه شهرک رهایشی و صنعتی قالین؛ گام تازه در عرصه پیشرفت قالین افغانی

$
0
0

 اتحادیه تولید کنندگان و صادر کنندگان صنعت قالین افغانستان از ساخت سه شهرک رهایشی و صنعتی از سوی حکومت افغانستان استقبال کرده و آن را یک گام تازه در عرصه پیشرفت صنعت قالین افغانی می دانند.

قای باتور گفت در انتقال مال از افغانستان به کشور های دیگر تاجران با مشکلاتی مواجه اند و خواست تاجران از دولت افغانستان این است تا در راستای صادرات قالین تلاش کنند.
حکومت افغانستان روز گذشته قرارداد سه شهرک زیر نام ( شهرک های رهایشی و صنعتی قالین افغان) به ارزش حدود ۲۰۰ میلیون دالر را در ارگ ریاست جمهوری کرد.
بر اساس این قرارداد برای حمایت از صنعت قالین در گام نخست سه شهرک صنعتی و رهایشی در ۳۵۰۰ جریب زمین در ولایات بلخ در شمال، قندوز درشمال شرق و ننگرهار در شرق کشور ساخته می شود.
قرار است تا ده سال آینده در ۹ هزار جریب زمین شهرک های بیشتر برای قالین بافان کشور ساخته شود که با بهره ‌برداری از این شهرک‌ها و پارک‌ها برای ۱۱۰ هزار تن زمینه‌های کار فراهم خواهد شد.
با این حال عصمت الله باتور، رییس اتحادیه تولید کنندگان و صادر کنندگان قالین به خبرگزاری بخدی گفت که سهولت های برای تولید کنندگان و قالین بافان در این شهرک ها در نظر گرفته شده است.
آقای باتور گفت که در تاریخ نیم قرنه اتحادیه قالین بافان کشور ایجاد این شهرک ها یک گام تازه در عرصه پیشرفت صنعت قالین است.
باتور در ادامه گفت: مشکلات قالین در کشور بسیار است؛ اما ما می‌ دانیم که در تاریخ کشور این نخستین ‌بار است حکومت حمایت لازم از بخش قالین می‌ کند و این‌ کار زمینه را برای گسترش فعالیت‌های قالین‌ بافی در کشور فراهم می‌سازد.
در همین حال محمد جواد پیکار، رییس ادارۀ مستقل اراضی کشور روز گذشته در نشستی به مناسبت امضای این قرارداد گفت: این برنامه با درنظر داشت پیمان کنونی در هماهنگی با وزارت‌های تجارت، امور شهرسازی و اتحادیۀ قالین ‌بافان، عملی خواهند شد و بدون ‌شک با عملی‌شدن آن بخش قالین در کشور به‌ گونۀ چشم ‌گیری حمایت خواهد شد.
همچنان سعادت نادری، وزیر شهرسازی کشور در این مراسم گفت برنامۀ ساخت شهرک‌ها و پارک‌های صنعتی قالین در کشور زمینه رشد صنایع قالین را فراهم می‌سازد.
اکنون در کنار نبود مکان مشخص برای ساخت کارخانه‌های قالین ‌بافی در کشور، صادرات قالین افغانستان با نام پاکستان، کمبود مواد خام قالین در کشور و نبود کارخانه‌های بزرگ پروسس و بسته ‌بندی قالین، از مشکلاتی ‌اند که صنعت قالین‌ بافی را در کشور با رکود روبرو ساخته است.
قالین درسالهای پیش از جنگ یک قلم مهم صادراتی افغانستان بود، ولی به دلیل نبود حمایت از این صنعت و از قالین بافان، باعث شده که اکنون قالین افغانستان به کشورهای همسایه از جمله پاکستان رفته و بعد به جهان صادرشود.
در همین حال رییس اتحادیه صنعت قالین کشور می گوید مشکلات که سد راه قالین بافان و صادر کنندکان قالین در سال های گذشته بود اکنون کمتر شده است.
آقای باتور گفت در انتقال مال از افغانستان به کشور های دیگر تاجران با مشکلاتی مواجه اند و خواست تاجران از دولت افغانستان این است تا در راستای صادرات قالین تلاش کنند.
به گفته او، با ساخت این شهرک ها اساس زیر بنای قالین افغانستان گذاشته می شود و امیدوار است که این سخنان در روز کاغذ باقی نماند و دولت افغانستان به وعده هایش در این راستا عمل کند.
براساس برخی آمارهای که ارائه شده، اکنون پاکستان سالانه بیشتراز یک میلیارد دالر از محل فروش و صدور قالین‌های افغانی با مارک پاکستانی سود می برد.
خبرگزاری بخدی

 


Viewing all articles
Browse latest Browse all 2167

Trending Articles