مسوولان شورای صلح و نجات افغانستان می گویند که خشونت ها و درگیری ها در افغانستان باعث کشته شدن افغان ها می شود چون هر دو طرف درگیری افغانستانی هستند و در این میان گروه های افراطی و استخبارات منطقه سود می برند.
این شورا امروز در یک نشست خبری تاکید کردند که برقراری آتش بس در کشور باعث توسعه و پیشرفت می شود.
گل رحمان قاضی، رییس شورای صلح و نجات افغانستان در نشست امروز از طرف های درگیر خواست تا جنگ را خاتمه داده و روی یک برنامه ی کلی که صلح را در افغانستان تامین کند بی اندیشند.
آقای قاضی می گوید که در هر دو طرف درگیری در کشور افغان ها هستند، به گفته او اگر مخالف مسلح دولت و یاهم اگر نیروهای امنیتی کشته می شوند شهروندان کشور است به این تفاوت که مخالفان مسلح دولت برنامه های کشور های بیرونی را به پیش می برند.
پیش از این اما حامد کرزی رییس جمهوری پیشن افغانستان گفته بود که طالبان افغان ها هستند و جنگ در کشور از سوی خارجی ها پیش برده می شود.
در همین حال شورای صلح و نجات افغانستان می گوید که دو طرف درگیری در افغانستان روی برقراری یک آتش بس توافق کنند تا صلح در کشور تامین شود.
اعضای این شورا تاکید کردند که راه حل اساسی پایان بخشیدن به خشونت ها، اتفاق، یکپارچگی و مذاکرات بین الافغانی می باشد زیرا به گفته این شورا، هر دو طرف درگیر افغان ها هستند و میانجی نیز باید افغان ها باشند.
گل رحمان قاضی می گوید ادامه درگیری ها در کشور باعث می شود که مداخلات خارجی و حضور طولانی آنان در کشور خواهد شد و باید به آن پایان بخشیده شود.
روز گذشته والی ولایت پروان نیز گفت جنگ فعلی كه در ولايت های كندز، فارياب، هلمند، بغلان، فراه، فارياب و شماری از ولايت ديگر جريان دارد از سوی آی اس آی پاكستان رهبری می شود.
جنگ افغانستان را کشور های همسایه تمویل می کند
در همین حال فضل هادی وزین سخنگوی شورای صلح و نجات افغانستان می گوید که جنگ جاری در کشور از سوی افغان ها نیست بلکه این جنگ از سوی خارجی ها برنامه ریزی می شود.
او همزمان گفت که کشور خارجی بخصوص همسایه های افغانستان به دلیل منافع خود جنگ افغانستان را اداره و تمویل مالی می کنند.
آقای وزین هشدار میدهد که اگر مردم و طرف های درگیر متوجه وخامت اوضاع در کشور نشوند، وضعیت بیشتر از این بدتر شده و فرصت ها و دست آورد های چند ساله در کشور از بین خواهد رفت.
در پایان نشست خبری قطعنامۀ از سوی شورای صلح ونجات افغانستان بخوانش گرفته شد که در آن نوشته شده بود که شورای صلح و نجات، از طرف های درگیر می خواهد که برای برقراری آتش بس در کشور تلاش کنند.
حمایت از حقوق بشر و زمینه برای انتقال کمک های اولیه در مناطق تحت کنترل مخالفان بعد از صلح فراهم شود از جمله موضوعاتی بود که در قطعنامه آمده بود.
این شورا متشکل از شخصیت های مستقل سیاسی، عالمان دینی، استادان دانشگاه و بزرگان قومی است که در کنار سایر احزاب، جریان های سیاسی و نهادهای مدنی برای تامین صلح در کشور فعالیت می کند.