Quantcast
Channel: صفحه اصلی
Viewing all articles
Browse latest Browse all 2167

اقدام اروپا برای اخراج پناهجویان افغان خلاف کنوانسیون های حقوق بشری است

$
0
0

 مسوولان شبکه فعالان مدنی و حقوق بشر در کشور از بازگشت و اخراج اجباری پناهجویان افغان ابراز نگرانی کرده و این اقدام کشورهای اروپایی را خلاف کنوانسیون های حقوق بشری می دانند.

ز سوی دیگر، به فعالان حقوق مهاجرین و به آنانی ‌که از مهاجرین افغان حمایت می‌ کنند، هیچ فرصتی داده نشده تا در این مورد، گفتگوی لازم را داشته باشند
این مسوولان امروز (پنجشنبه) در نشست خبری در کابل با انتشار اعلامیه چند ماده ای اعلام کردند که دولت افغانستان در دفاع از حقوق پناهجویان ناتوان بوده و بخاطر هراس از دست دادن کمک های جامعه جهانی معاهده (راه مشترک رو به جلو) را امضا کرده است.
نعیم نظری، رییس این شبکه در نشست امروز گفت که اگر پناهجویان افغان به گونه اجباری اخراح شوند، بار دیگر به اروپا خواهند رفت.
در همین حال در اعلامیه ای که از سوی این نهاد منتشر شده، آمده است که بر اثر فشارهای پی‌هم اتحادیۀ اروپا بالای دولت افغانستان و بیم از آن‌ که کمک‌های جامعۀ جهانی به کشور قطع یا کم نشود، معاهدۀ پیشنهادی آلمان «راه مشترک به جلو»، رأی مثبت گرفت و پارلمان افغانستان، با وجود مخالفت‌های واضح وزیر امور مهاجرین، این معاهده را به تصویب رساند.
گفته شده که پس از امضای این معاهده، کشورهای اروپایی می‌توانند آن‌عده ار افغان‌هایی را که جواب رد گرفته باشند، دوباره به گونۀ اجباری به افغانستان برگردانند.
با این حال فعالان و نهادهای مدنی از اخراج اجباری پناهجویان ابراز نگرانی کرده و گفته اند که سند «راه مشترک به جلو»، به شکل کاملاً غیر ‌دموکراتیک، در حال عملی شدن است، زیرا متن این سند، برای بررسی کامل، به اتحادیۀ اروپا فرستاده نشده است.
از سوی دیگر، به فعالان حقوق مهاجرین و به آنانی ‌که از مهاجرین افغان حمایت می‌ کنند، هیچ فرصتی داده نشده تا در این مورد، گفتگوی لازم را داشته باشند.
همچنان گفته شده نگرانی‌هایی وجود دارد که کشورهای اروپایی می‌ خواهند معاهدۀ «راه مشترک به جلو» را نخست در افغانستان آزمایش کنند و در صورت عملی شدن و موفق بودن، امکان زیاد وجود دارد که این معامله با کشورهای دیگر نیز عملی شود.

گفته شده که پس از امضای این معاهده، کشورهای اروپایی می‌توانند آن‌عده ار افغان‌هایی را که جواب رد گرفته باشند، دوباره به گونۀ اجباری به افغانستان برگردانند
در اعلامیه گفته شده که دولت افغانستان اکنون در رسیدگی به بیجا شدگان داخلی ناتوان بوده و هیچ تضمینی وجود ندارد که افغان های اخراجی از اروپا در داخل کشور صاحب سرپناه و وظیفه شوند.
این در حالی است که اکنون حدود ۱.۵ میلیون نفر به اثر شدت درگیری های نظامیان افغان با شورشیان از نقاط مختلف کشور بیجا شده اند و با سردی هوا با مشکلات زیادی مواجه اند.
برخورد نادرست پولیس مرزی اروپا با پناهجویان
شبکه نهادهای مدنی و حقوق بشر در اعلامیه گفته اند که مسؤولیت بازگرداندن مهاجرین افغان، به پولیس مرزی اروپا یا «فرونتکس» سپرده خواهد شد در حالی که تحقیقات این نهاد نشان داده که پولیس مرزی اروپا، در موارد زیادی، اخراجی‌ها را مورد اذیت و آزار و حتا لت و کوب قرار داده‌اند.
در اعلامیه گفته شده که طرح ایجاد شغل برای عودت کنندگان تا کنون نتایج عملی و قابل قبول در پی نداشته و با در نظر داشت وضعیت وخیم امنیتی و نبود امنیت کاری، اگر این طرح‌ها عملی هم گردند، مدت‌شان خیلی کوتاه خواهد بود.
از سویی هم تحقیق‌ها نشان می‌ دهند که تعداد زیادی از کسانی‌ که در سال‌های گذشته اخراج شده اند، دوباره کشور را ترک کرده‌اند و فعلاً در کشورهای همسایه و یا یکی دیگر از کشورهای اروپایی به سر می ‌برند.
این در حالی است که در سال ۲۰۱۵ میلادی نزدیک به ۲۰۰ هزار افغان در کشور های مختلف اروپایی درخواست پناهندگی داده اند.
خبرگزاری بخدی

 


Viewing all articles
Browse latest Browse all 2167

Trending Articles