Quantcast
Channel: صفحه اصلی
Viewing all articles
Browse latest Browse all 2167

اولین مرکز آموزش تحقیقات زراعتی در ولایت پروان به بهره برداری سپرده شد

$
0
0

 اسدالله ضمیر، وزیر زراعت، آبیاری و مالداری کشور در سفرش به ولایت پروان نخستین مرکز آموزش تحقیقات زراعتی و ده ها پروژه زراعتی در این ولایت را به بهره برداری سپرد.

آقای ضمیر در مراسمی به همین مناسبت گفت: ایجاد این مرکز از یک طرف در قسمت جلوگیری از آفات های طبیعی نباتی و حیوانی کمک خواهد کرد و از سوی دیگر سبب تغییر موثر در بخش زراعت خواهد شد.
آقای ضمیر که امروز (پنجشنبه) به شهر چاریکار مرکز ولایت پروان رفته بود، از راه اندازی چندین پروژه دیگر برای دهاقین در این ولایت نیز خبر داد.
این مرکز آموزشی تحقیقات زراعتی در مساعت ده جریب زمین و به هزینه سه میلیون دالر امریکای ساخته شده که مجهز با تاسیسات اداری و آموزشی، لابراتور های مختلف خاک شناسی، امراض، آفات، لابراتورهای القاع مصنوعی و بخش تحقیقی مالداری و نباتی است.
آقای ضمیر در مراسمی به همین مناسبت گفت: ایجاد این مرکز از یک طرف در قسمت جلوگیری از آفات های طبیعی نباتی و حیوانی کمک خواهد کرد و از سوی دیگر سبب تغییر موثر در بخش زراعت خواهد شد.
او گفت:" با افتتاع این مرکز آموزشی نه تنها بر باغداران بلکه بر محصلین زراعت ولایت های همجوار نیز زمینه آموزش های عملی را فراهم ساختیم تا محصلین ما از دانشگاه های زراعت بیایند و اینجا کار های عملی را فرا بیگیرند که این همه یک تکنالوژی بسیار پیشرفته است و این مرکز میتواند یک تغییر را بیارد."
در همین حال محمد عاصم عاصم، والی ولایت پروان با آنکه از راه اندازی این پروژه در بخش زراعت این ولایت ابراز خرسندی کرد، اما گفت که هنوز هم مشکلات بیشتر فرا راه دهاقین در این ولایت وجود دارد و دهاقین خود کفا نشده اند.
آقای عاصم گفت برای حل این مشکلات باید وزارت زراعت برنامه های بیشتری را راه اندازی کند.
عاصم افزود:" اگر چه فعالیت های زیاد در بخش رونق زراعت و حل مشکلات دهاقین در این ولایت راه اندازی شده اما در او حد که دهاقین ما بتوانند خود کفا شوند و مشکلات شان حل شود نرسیده، و باید توجه بیشتر صورت بیگیرد هم از طریق زراعت و هم از طریق موسسات کمک کننده."
از سوی هم شماری از زنان در ولایت پروان از ایجاد مرکز تحقیقات زراعتی در این ولایت ابراز خرسندی کرده می گویند که با ایجاد این مرکز مشکلات شان حل خواهد شد.

آقای عاصم گفت برای حل این مشکلات باید وزارت زراعت برنامه های بیشتری را راه اندازی کند.
فیمه یک تن از این زنان به خبرگزاری بخدی گفت:" بسیار موثر واقع شده ما در اینجا آموزش های عملی را فرا میگیرم و بعد بر ولسوالی های رفته و زنان را در خانه ها آموزش میدهیم که مشکلات شان حل شده و حل خواهد شد."
توزیع تخم های اصلاح شده زراعتی
مقام های وزارت زراعت امروز پروسه توزیع تخم های اصلاح شده بذری و کود کیمیاوی برای دهاقین ۱۰ ولسوالی ولایت پروان را آغاز کرد که در این برنامه ۲۱۰ تن تخم اصلاح شده و ۴۰۲ تن کود کیمیاوی برای دهاقین توزیع خواهد شد.
احیای شبکه های آبیاری، ایجاد ۱۷ انجمن آبیاری برای توزیع منظم و عادلانه آب، ایجاد ۷۰۹ باغچه خانگی برای زنان، سروی و دیزاین ۱۳ کانال آبیاری، احداث ۳۰ چنار باغ و ایجاد فارم های تولید نهال، اعمار۸۴ باب کشمش خانه و ایجاد ۷۶۶ باغ جدید از برنامه های وزارت زراعت در پروان است.
همچنان احداث ۱۲ جریب زمین نمایشی، ایجاد ۱۱ کوپراتیف مولدین شیر، ایجاد یک بانک خوراک حیوانی، تطبیق نزدیک به ۶۳۸۰۰ دوز واکسین حیوانی و اعمار ۱۵ خانه سبز از پروژهای پلان شده وزارت زراعت در سال جاری است که ۶۰ درصد این پروژه های تکمیل و ۴۰ درصد دیگر آن تا پایان امسال به بهره برداری سپرده خواهد شد.
خبرگزاری بخدی


Viewing all articles
Browse latest Browse all 2167

Trending Articles