موافقتنامه بندر چابهار در اوایل ماه جوزا سال جاری میان سران کشور افغانستان، ایران و هند به امضا رسیده بود اما برای تایید این موافقتنامه در مجلس فرستاده شده بود که امروز از سوی مجلس تایید شد.
شماری از اعضای مجلس نمایندگان امضای این موافقتنامه را به سود افغانستان خوانده و می گویند که با امضای آن افغانستان می تواند کالای مورد نیاز خود را از طریق بندر چابهار وارد و تولیدات خود را به کشور های خارج صادر کند.
داوود کلکانی، عضو کمیسیون روابط بین المللی مجلس در جلسه امروز مجلس گفت که کمیسیون های ذیربط این مجلس پس از بررسی مواد این موافقتنامه،آن را تایید کرده اند.
آقای کلکانی می گوید که این سند در یک مقدمه و ۱۵ ماده در مجلس نمایندگان تایید شده است.
موافقتنامه سه جانبه بازرگانی و ترانزیتی چابهار در سالهای ۲۰۱۵ و ۲۰۱۶ توسط تیم های فنی مرکب از هیات های امور اقتصادی، متخصصان حقوقی و کارشناسان فنی سه کشور تهیه شد.
گفته می شود که بندر چابهار برای افغانستان یک مسیر بهتر با قیمت مناسب برای واردات و صادرات کالاها نسبت به بندر کراچی پاکستان و بندر عباس ایران می باشد.
بررسی کار کرد های وزرای امنیتی
اعضای مجلس نمایندگان در نشست امروز شان در پیوند به وضعیت امنیتی در کشور به کمیسیون های مربوطه دستور داد که کارکردهای وزرای امنیتی را با جدیت بررسی کند و پیشنهادات شان در مورد مسایل امنیتی را به هیات اداری پیشنهاد کنند.
عبدالروف ابراهیمی رییس مجلس نمایندگان به کمیسیون های امور دفاعی و امنیت داخلی دستور داد که با بررسی کارکردهای وزرای امنیتی سوالات تخصصی را در پیوند به چالش های امنیتی کشور آماده کند.
اقای ابراهیمی همچنان افزود که بعد از طرح سوالات از وزرا، آنان (وزرای امنیتی و دفاعی) را در یکی از نشست های مجلس استجواب کند.
رییس مجلس نمایندگان وضعیت امنیتی را در کشور نگران کننده خواند و گفت که مردم افغانستان از عملکرد نیروهای امنیتی خود خوش بین هستند زیرا به گفته ابراهیمی نیروهای امنیتی در شرایط دشوار با دشمنان افغانستان صادقانه از وطن دفاع می کنند.