Quantcast
Channel: صفحه اصلی
Viewing all articles
Browse latest Browse all 2167

سلامت عظیمی خواستار آگاهی دهی و مبارزه با مواد مخدر از طریق علمای دینی کشور شد

$
0
0

سلامت عظیمی وزیر مبارزه با مواد مخدر کشور با استفاده از نفوذ و جایگاه عالمان دین در جامعه، از آنان خواستار آگاهی دهی مردم از اضرار مواد مخدر و مبارزه با این پدیده شوم شد.

بانو سلامت عظیمی گفت که ناامنی ها، فقر و فرار جوانان از کشور باعث شده است که کشت و نیز اعتیاد به مواد مخدر در کشور افزایش یابد.
گردهمایی علمای دینی در امر مبارزه با مواد مخدر با حضور مقام های وزارت های صحت عامه و ارشاد، حج و اوقاف و ده ها عالم دینی امروز سه شنبه در کابل برگزار شد و اشتراک کنندگان چگونگی مبارزه با مواد مخدر از راه های جدید را به بحث گرفتند.
اشتراک کنندگان در این گردهمایی روی تغییر پالیسی ها برای مبارزه با مواد مخدر تاکید کرده و نیز نقش علمای دین را برای آگاهی دهی از اضرار مواد مخدر برای مردم برجسته عنوان کردند.
بانو سلامت عظیمی گفت که ناامنی ها، فقر و فرار جوانان از کشور باعث شده است که کشت و نیز اعتیاد به مواد مخدر در کشور افزایش یابد.
او هدف از این گردهمایی را گفت: هدف از گردهم آمدن امروز ما این است که از علما بخواهیم همانطوری که مردم افغانستان همه مسلمان هستند حرفهای علما تاثیر گذار است و علما در رابطه به اضرار این پدیده شوم به مردم اطلاع بدهند.
وزیر مبارزه با مواد مخدر با ابراز نگرانی از افزایش کشت و تولید مواد مخدر در کشور می گوید اگر دولت ها در این مورد توجه نکند، اضرار این پدیده دامن گیر همه خواهد شد.
همچنان فیض محمد عثمانی، وزیر ارشاد، حج و اوقاف در این گردهمایی گفت کسانی که به مواد مخدر مبتلا می شوند در نخست دین خود را از دست داده و پس از آن عقل، جان، نسل و مال خود را با خطر مواجه می سازد.
آقای عثمانی در مورد معتادان به مواد مخدر گفت: هیچ فرق میانی کسانی که بمب را به خود شان بسته کرده توسط آن جان خود دیگران را می گیرد و کسانی که به مواد مخدر مبتلا می شود نیست زیرا افراد معتاد خودش را با یک مرگ تدریجی مواجه می سازد.
در همین حال قیام الدین کشاف، رییس سرتاسری علمای کشور کشت، ‌تولید، قاچاق و استفاده از مواد مخدر را حرام اعلام کرده گفت که علمای دین و رسانه های می تواند با وزارت مبارزه علیه مواد مخدر برای آگاهی دهی عامه همکاری کنند.
او گفت که علمای دینی باید در خطبه های نماز جمعه در رابطه به مواد مخدر از دیدگاه اسلام صحبت کنند.
از سویی هم خلیل الله شهیدزاده، عضو مجلس نمایندگان کشور در این گردهمایی به تغییر پالیسی در امر مبارزه با مواد مخدر تاکید کرد گفت: باید پالیسی های خود را در مبارزه با مواد مخدر تغییر داد، فیلم های نمایشی مبارزه نیست بلکه یک نوع سرگرمی است که برخی از رسانه ها از آن برای مسخره کردن معتادان فیلم های کوتاه نمایشی می سازد.
او گفت که پالیسی ها گذشته در امر مبارزه با مواد مخدر هیچ گونه دست آوردی نداشته است.
این در حالی است که بر اساس رقم اعلام شده از سوی وزارت مبارزه با مواد مخدر در سال جاری کشت مواد مخدر ۱۰ درصد و تولید این مواد ۴۳ درصد نسبت به سال های گذشته افزایش یافته است.
با وجودی که افغانستان همچنان در صدر کشورهای تولید کننده مواد مخدر جهان است، حدود ۳ میلیون معتاد به مواد مخدر نیز در کشور وجود دارد.
خبرگزاری بخدی

 


Viewing all articles
Browse latest Browse all 2167

Trending Articles