شورای حراست و ثبات افغانستان اعلام کرده که برای حل اختلافات درون نهادی حکومت آماده میانجیگری است و به همین منظور هیاتی از اعضای این شورا را برای گفتگو با رهبران حکومت توظیف کرده است.
این شورا امروز (سه شنبه) با انتشار اعلامیه ای گفته است که هيات با صلاحيت از اعضای رهبرى شورای حراست و ثبات تحت رياست عمر داوودزی، ریيس كميته سياسی و امور بين المللی شورا توظيف اند تا اختلافات موجود ميان محورهای حكومت وحدت ملي را بررسی و برای مهار آن راه حل های لازم و معطوف به خير و فلاح كشور جستجو کنند.
در اعلامیه آمده است که این هیات با طرف ها و جوانب اختلافات از جمله محمد اشرف غنی ریيس جمهور ، جنرال عبدالرشید دوستم معاون اول رييس جمهور ، عبدالله عبدالله ریيس اجرایی و احمد ضیا مسعود نماينده خاص رياست جمهوری از نزديك ديدن کرده و نگرانی های ملت را با آنها شريك می کنند تا در این مورد مسوولانه تصميم اتخاذ شود.
این شورا تاکید کرده که اختلافات درون نهادی حكومت، همه طرف ها را متضرر خواهد ساخت .
در اعلامیه آمده است: همانطور كه ملت بزرگ افغانستان آگاه اند از يك سو شاهد گسترش ناامنی در كشور هستيم و از جانب ديگر اختلافات درون نهادی از سوی متولّيان امور سياسی آثار منفی را بالآي همه أقشار مردم و سطوح مختلف حكومتداری گذاشته است و روند تصميم گيری كلان و موردنياز کشور را به چالش مواجه کرده است .
این در حالی است که در این اواخر عبدالرشید دوستم در سخنرانی اش در فاریاب اشرف غنی و عبدالله عبدالله را به قوم گرایی و انحصار قدرت متهم کرده و نسبت به عواقب این عمل هشدار داده بود.
همچنان آقای ضیا مسعود و شخص عبدالله عبدالله نیز از رییس جمهورغنی به خاطر انصحار قدرت در ارگ شکایت کرده بودند.
سخنان جنرال دوستم واکنش های مقام های حکومت، هر دو مجلس شورای ملی و احزاب سیاسی را به همراه داشت و شماری این سخنان دوستم را واقعیت های جاری در ارگ دانسته اند.
با این حال شورای حراست و ثبات گفته است که چنین اظهار نظرات از سوی رهبران حکومت نباید بالای روحیه سربازان دفاعی و امنیتی کشور تاثیرات منفی داشته باشد.
در اعلامیه از متولّيان امور سياسی خواسته شده که اختلافات شخصی و تيمی شان را به نفع منافع ملی كنار بگذارند و بيشتر از اين دامن نااميدی و ناامنی را گسترده نکنند که این وضعیت شورشیان مسلح را گستاخ تر و نظامیان را مشکوک می سازد.
شورای حراست و ثبات از همه جوانب و سطوح حكومت خواسته تا يك تعريف مشخص ، مشترك و واحد از منافع ملی ، وحدت ملی و دشمن ملی داشته باشند .
خبرگزاری بخدی