عبدالله عبدالله، رییس اجرایی حکومت وحدت ملی از نبود هماهنگی میان نهادهای امنیتی و دفاعی برای مدیریت جنگ یادآوری کرده می گوید در صورتی که مشکل هماهنگی و انسجام میان این نهادها حل شود، شکست هراس افگنان حتمی است.
آقای عبدالله که امروز (چهارشنبه) در نشست مشترک مسوولان و رهبری نیروهای امنیتی در مقر وزارت دفاع ملی صحبت می کرد، انسجام و هماهنگی میان نهادهای امنیتی برای مدیریت جنگ و شکست شورشیان را الزامی خواند.
رییس اجرایی حکومت در این مورد گفت: انسجام و هماهنگی میان نهادهای امنیتی برای مدیریت جنگ بسیار مهم و تعیین کننده است، در غیرآن هر نهاد مسوولیت خود را به دوش دیگران می اندازد و این مسئله باعث افزایش مشکلات می شود.
او تاکید کرد که در ارگان های امنیتی همه مسوولیت دارند با هماهنگی و استراتیژی عملی وضعیت امنیتی را مدیریت کنند، اگر مشکل هماهنگی حل شود به یقین که شکست دشمن حتمی است.
آقای عبدالله در ادامه افزود که مسوولان امنیتی مکلف اند تا مسئله مجازات و مکافات را به طور عادلانه و جدی پیگیری کنند.
به گفته عبدالله، دشمنان افغانستان با وجود جنگ روانی و تبلیغات منفی از سال ۲۰۱۴-۲۰۱۶ میلادی با شکست مواجه شده و به هیچ یک از اهداف خود نرسیده اند.
او اما گفت که بازهم مشکلات باید آسیب شناسی شود که خلاء کار در کجاست؛ با آنکه نیروهای امنیتی از نظر تعداد، تجهیزات و حمایت با دشمن قابل مقایسه نیست.
از سویی هم عبدالله می گوید که بی توجهی به امکانات، تجهیزات و مشکلات سربازانی که با شجاعت در خط مقدم جنگ علیه دشمن می جنگند برای رهبری حکومت قابل قبول نیست.
رییس اجرایی افزود که جنگ بالای افغانستان تحمیل شده، تروریزم بین المللی، منطقه ای با گروه های داخلی در برابر ملت قرار دارند؛ از همین رو در چنین حالت وظیفه مسوولان امنیتی بسیار خطیر و مهم است.
اما به گفته عبدالله، نباید یک لحظه در روحیه و اراده آنان خلل ایجاد شود، نباید نسبت به صدای سرباز و حقوق آن بی تفاوتی صورت بگیرد.
رییس اجرایی افزود، حکومت گفتگوهای صلح را با مخالفان مسلح ادامه می دهد، اما این موضوع هرگز تلاش نیروهای امنیتی را زیر سوال نمی برد.
عبدالله گفت، یکی از وظایف رهبری نهادهای امنیتی رسیدگی به مشکلات و کاهش تلفات این نیروها است که باعث نگرانی مردم افغانستان شده است.
این در حالی است که اداره بازرسی ویژه ایالات متحده امریکا برای بازسازی افغانستان (سیگار) در گزارش تازه ای اعلام کرد که تلفات نظامیان افغان در سال جاری میلادی ۹ درصد نسبت به سال ۲۰۱۵ افزایش یافته است.
پیشتر جنرال جان نیکلسون، قوماندان عمومی ماموریت حمایت قاطع در افغانستان نیز گفته بود که بخشی از مشکلات در دادن تلفات نیروهای امنیتی افغانستان، ناکامی در سطح رهبری نظامیان افغان است.
خبرگزاری بخدی