محمد اشرف غنی، رییس جمهوری کشور در دیدار با قربانقلی بردی محمدوف، رییس جمهوری ترکمنستان گفته است که تحکیم روابط و همکاری ها طی یک و نیم سال گذشته میان دو کشور باعث پیشرفت و توسعه منطقه خواهد شد.
رییس جمهورغنی که اکنون در عشق آباد پایتخت ترکمنستان به سر می برد، شام دیروز با رییس جمهوری ترکمنستان در یک ملاقات دوستانه، بر تقویت مناسبات و همکاریها در عرصههای مختلف میان دو کشور تأکید کردند.
ارگ ریاست جمهوری با انتشار خبرنامه ای گفته است این دیدار که در اقامتگاه رییس جمهوری ترکمنستان انجام شد، آقای محمدوف حضور رییس جمهورغنی را به این کشور خیر مقدم گفت و از پذیرفتن دعوت بهخاطر اشتراک در "کنفرانس جهانی ترانسپورت پایدار" از او تشکری کرد.
بردی محمدوف خطاب به آقای غنی گفته: حضور شما در این کنفرانس، روی مسایل منطقوی و گسترش روابط دوکشور تأثیر مثبت دارد و از اهمیت ویژۀ برخوردار میباشد.
او، روابط ترکمنستان و افغانستان را تاریخی و دیرینه خوانده، گفت که این مناسبات باعث تقویت بیشتر روابط در آینده نیز خواهد شد.
در همین حال رییس جمهورغنی، یک بار دیگر از استقبال گرم و مهمان نوازی رییس جمهور ترکمنستان قدردانی کرد و این کشور را دوست و همسایۀ نیک با افغانستان دانست.
او گفت که تحکیم روابط و همکاریها طی یک و نیم سال گذشته میان دو کشور، باعث پیشرفت و توسعۀ منطقه خواهد شد.
رییس جمهوری کشور بر نقش و اهمیت "کنفرانس جهانی ترانسپورت پایدار" اشاره کرده گفت، این کنفرانس که ترکمنستان نیز رهبری آنرا عهده دار است برای گشایش گِرههای ترانزیتی در منطقه کمک شایان خواهد کرد.
در این دیدار، رییس جمهور ترکمنستان از پیشرفتهای ورزش افغانستان یاد کرده، شهامت و علاقه مندی جوانان افغان را در عرصۀ ورزشی ستود.
او گفت: ما آماده هستیم تا زمینههای تمرینات ورزشی را برای جوانان ورزش کار افغان در داخل این کشور فراهم سازیم.
در این ملاقات، اکلیل حکیمی وزیر مالیه، عبدالسلام رحیمی رییس عمومی ادارۀ امور، محمد همایون قیومی مشاور ارشد رییسجمهور در امور زیربنایی و شماری از مقامات عالی رتبۀ ترکمنستان نیز حضور داشتند.
رییس جمهوری کشور به منظور اشتراک در نشست جهانی ترانسپورت پایدار در یک سفر رسمی سه روزه، شام روز جمعه در رأس یک هیات عالی رتبۀ دولتی عازم عشقآباد پایتخت ترکمنستان شد.
ترکمنستان یکی از کشورهای هم مرز در شمال غرب کشور است که در سال های اخیر بخشی از نیازمندی های انرژی افغانستان از قبیل گاز، برق و نفت را تامین می کند.
یکی از معامله های انرژی میان افغانستان و ترکمنستان همان برق ۵۰۰ کیلو ولت ( در نخست لین برق توتاپ نامیده می شد) بود که تغییر این لین از مسیر بامیان به سالنگ باعث اعتراضات شدید فعالان مدنی، شهروندان کابل و باشندگان مناطق مرکزی شد.
اعتراضات بخاطر تغییر مسیر لین برق ۵۰۰ کیلوولت باعث شکل گیری گروه اعتراضی موسوم به (شورای عالی مردمی جنبش روشنایی) در کابل شد.
خبرگزاری بخدی