پس از این که سرور دانش، معاون دوم ریاست جمهوری کشور امروز (یکشنبه) اعضای جدید کمیسیون انتخابات را به گونه رسمی معرفی کرد، در نخستین جلسه کاری رییس، معاونان و منشی این کمیسیون انتخاب شدند.
ملیحه حسن، عضو کمیسیون انتخابات افغانستان گفته است که در نخستین جلسه کاری نجیب الله احمدزی با رای اعضای کمیسیون به عنوان رییس انتخاب شده است.
خانم حسن گفته که وسیمه بادغیسی به عنوان معاون تخنیکی و عملیاتی، عبدالقادر قریشی به حیث معاون مالی و اداری و گلا جان بدیع صیاد به عنوان منشی و سخنگوی کمیسیون مستقل انتخابات، انتخاب شدند.
هفت عضو جدید کمیسیون مستقل انتخابات بر بنیاد قانون انتخابات برای مدت پنج سال در سمتهای خود اجرای وظیفه می کنند.
در همین حال سرور دانش با حضور در دفتر کمیسیون مستقل انتخابات، طی مراسمی اعضای جدید این کمیسیون را معرفی کرده و از آنها خواست که هر چه عاجل به کار شان آغاز کنند.
اعضای جدید کمیسیون های انتخابات و شکایت انتخاباتی روز سه شنبه (دوم قوس) از سوی ریاست جمهوری کشور انتخاب شده و طی مراسمی حلف وفاداری یاد کردند.
آقای دانش در سخنرانی امروز اش ادعا ها در مورد عدم شفافیت در گزینش کمیشنران جدید را رد کرده گفت: همه می دانند که گزینش و انتخاب اعضای کمیسیون های جدید انتخاباتی در یک پروسه کاملا شفاف و روشن صورت گرفته است.
او با اشاره به مکلفیت های مهم فراروی اعضای کمیسیون جدید انتخابات گفت: برای این که انتخابات بتواند نقش اصلی خود را به عنوان یک محکمه ملی و یک قضاوت عادلانه و علنی ملی ایفا کند و باعث صلح و ثبات شود، باید معیارهایی خاصی در این پروسه به وسیله اعضای جدید رعایت شود.
آقای دانش شفافیت و کسب اعتماد مردم را از موارد اصلی در رعایت اصول و اساسات انتخابات عنوان کرده افزود: شفافیت در صورتی تامین می شود که دستگاه اجرایی و مدیریت آن یک دستگاه مطمین، با اعتماد، مسوولیت شناس، صادق، با ایمان و وفادار به منافع ملی و مصالح مردم باشد.
به گفته دانش، برای تامین شفافیت، علنی بودن همه فعالیت ها، تصمیمات و فیصله های کمیسیون لازم و ضروری است.
او تاکید کرد که باید همه برنامه ها و تصامیم کمیسیون انتخابات در معرض دید رسانه ها و ناظرین و مشاهدین و همه طرف های ذی نفع باشد و هیچ کاری نباید به طور سری و پنهانی انجام شود.
به باور دانش این وظیفه حکومت است که همه امکانات و بودجه انتخابات از جمله تعیینات داخلی، تدقیق مجدد لوایح، طرزالعمل ها و رهنمود کاری و سایر اسناد حقوقی کمیسیون، تهیه طرح جامع حوزه های انتخاباتی در رایزنی با اهل خبره و نهادهای ذیربط را فراهم کند.
همچنان تعیین تقویم انتخابات، ارایه لیست رای دهندگان، تعیین تکلیف کارت های رای دهی یا هر سند معتبر دیگر برای رای دهی و همچنین تعیین مراکز و محلات رای دهی از اولویت های اساسی و بسیار عاجل کمیسیون انتخابات است که به دقت و سرعت عمل بیشتر نیاز دارد تا زمینه برگزاری انتخابات پارلمانی و شوراهای ولایتی و بعد تر انتخابات ریاست جمهوری فراهم شود.
این در حالی است که گزینش این کمیشنران جدید واکنش هایی را نیز بدنبال داشت، شماری از اعضای مجلس نمایندگان و تحلیل گران از عدم شفافیت در گزینش این کمیشنران و نداشتن بلدیت کامل از کار در این اداره ها شکایت کردند.
خبرگزاری بخدی