اشتراک کننده گان بیش از چهل کشور جهان در کنفرانس قلب آسیا در شهر امرتسر هندوستان تاکید کردند که افغانستان پل زمینی قلب آسیا است، آنان همزمان گفتند که در افغانستان باید برای رفع چالش ها و دستیابی به رفاه در این کشور تلاش شود، وزرات خارجه می گوید که سال آینده این کنفرانس در آذربایجان برگزار می شود.
مقام ها در وزارت خارجه کشور اعلام کردند که کنفرانس قلب آسیا در شهر امرتسر کشور هند به پایان رسید و میزبانی سال آینده (۲۰۱۷) این کنفرانس را جمهوری آذربایجان به عهده گرفته است.
وزارت خارجه کشور با نشر خبرنامه ی که یک کاپی آن را در اختیار خبرگزرای بخدی قرار داده از میزبانی آذربایجان در سال اینده خبر داده است.
در این خبرنامه آمده است که وزارت خارجه افغانستان از میزبانی ریاست مشترک کنفرانس وزرای پروسه استانبول قلب آسیا از کشور های ترکیه، قزاقستان، چین، پاکستان و هند تشکری کرده.
کنفرانس قلب آسیا از دو روز قبل در شهر امرتسر هندوستان برگزرا شد که گفته می شود بیشتر از ۴۰ کشور در این کنفرانس شرکت کرده بودند، آنان بیشتر روی موضوعات افغانستان بحث و گفتگو کردند.
در این کنفرانس محمد اشرف غنی رییس جمهور کشور همرا با صلاح الدین ربانی وزیر خارجه حکمت خلیل کرزی معین سیاسی وزارت خارجه و شماری از جانب افغانستان شرکت کرده بودند.
رویترز به نقل از آقای غنی گزارش داده که او (رییس جمهور غنی) گفته است، طالبان در صورت که پناه گاه های خود را در پاکستان از دست بدهند، یک ماه هم دوام آورده نمی توانند.
رییس جمهور کشور روز گذشته در جریان صحبت های خود از کشور های حامی تروریستان در افغانستان یاد کرده و خطاب به آنان (کشور های حامی تروریست) گفته است که از این کار دست بردار شوند.
او افرود که عملیات نظامی در پاکستان باعث شده که افراط گرایان از این کشور به افغانستان بیایند.
در همین حال نرندرا مودی نخست وزیر هند نیز در این کنفرانس سخنرانی کرده گفت که تروريستان، از برخی کشور های خارجی وارد افغانستان مى شوند.
آقای مودی همچنان افزود که تروریستان مانع تامين صلح و ثبات در افغانستان شدند.
رفع چالش ها و دستابی به رفاه
در همین حال وزارت خارجه کشور در خبرنامه ی نشر شده نوشته است که کنفرانس روز گذشته در شهر امرتسر هندوستان زیر نام "رفع چالش ها و دستیابی به رفاه" برگزار شده بود.
در این خبرنامه آمده است: اعضای کنفرانس روز گذشته اعلامیه امرتسر را پس از مشورت ها در طول سال به تصویب رساندیم که بر ضرورت جستجوی راهکار های جمعی برای تسریع همکاری های امنیتی و اقتصادی منطقه ی به وجود بیاید.
در خبرنامه همزمان آمده است که این همکاری ها باید همه ما را قادر سازد تا تهدید های تروریزم و افراط گرایی را به عنوان چالش های مشترک حل نموده و امنیت، ثبات و توسعه اجتماعی و اقتصادی را در منطقه قلب آسیا تقویت بخشیم.
اشتراک کنندگان گفته اند که تلاش ها با برگزرای این چنین کنفرانس ها باعث از بین بردن پناهگاه های امنی تروریزم در منطقه قلب اسیا و همچنان مختل کردن کلیه حمایت های مالی، تاکتیکی و تدارکاتی آنان (تروریستان) می شود.
شجاعت و دلیری نیروهای امنیتی در کنفرانس قلب آسیا
اشتراک کنندگان این کنفرانس همچنان از شجاعت و دلیری نیروهای امنیتی افغانستان در امر مبارزه علیه تروریزم و افراطگرایی ستایش کرده و از توافقات افغانستان با جامعه بین المللی برای فراهم آوری حمایت مالی دوامدار به نهادهای امنیتی و دفاعی ما تا سال ۲۰۲۰ و برای تأمین ثبات در افغانستان استقبال کردند.
افغانستان پل زمینی قلب آسیا
رهبران بیش از ۴۰ کشور دنیا افغانستان را منحیث یک پل زمینی در راستای ترویج و توسعه ارتباطات منطقه ی و همگرایی اقتصادی در منطقه قلب آسیا تأیید نمودند.
آنان همچنان تاکید کردند که افغانستان برای استفاده از موقعیت جغرافیایی خود جهت گسترش دامنه همکاری های اقتصادی و منطقه یی مهم و ارزنده می باشد.
در خبرنامه آمده است که اشتراک کنندگان از کشور های میزبان مهاجران افغانستانی است ابراز قدردانی کرده و از آنان خواسته اند که تا فراهم شدن زمینه بازگشت پایدار و ادغام مجدد آنان در افغانستان میزبانی کنند.
پیش از این اما محمد اشرف غنی، رییس جمهور کشور در ترکمنستان گفته بود که افغانستان ظرفیت مناسب برای توسعه حمل و نقل پایدار را دارد.