وزارت احیا و انکشاف دهات و سفارت آلمان در افغانستان قراردادی را به امضا رسانده که بر اساس آن دولت ٖآلمان تا چهار سال آینده بیش از ۱.۵ میلیارد افغانی را جهت افزایش تولیدات گندم و اشتغال زایی در شمال کشور کمک می کند.
اکبر رستمی، سخنگوی وزارت احیا و انکشاف دهات به خبرگزاری بخدی گفت که حکومت افغانستان و سفارت آلمان یک پروژه را روی دست گرفته اند که هدف آن ایجاد اشتغال و افزایش درآمد در مناطق روستایی افغانستان است.
آقای رستمی گفت: از طریق این پروژه، آلمان بیش از ۱.۵ میلیارد افغانی در جریان چهار سال آینده به حکومت افغانستان کمک می کند.
گفته شده این پروژه از اواخر سال ۲۰۱۶ میلادی در ولایت های بغلان، بدخشان، سمنگان و تخار به فعالیت آغاز می کند.
نصیر احمد درانی، وزیر احیا و انکشاف دهات پس از امضای این قرارداد گفته: ما از عقد این قرارداد خرسندیم که می تواند سیستمهای آبیاری ما را احیا نموده و باعث افزایش تولیدات گندم شود.
به باور آقای درانی، پروژه های آبیاری باعث رشد و تقویت زراعت می شود و در نهایت زمینهای بیشتر زراعتی تحت آبیاری قرار گرفته و بالای زندگی مردم به خصوص دهاقین تاثیرات مثبت به جا می گذارد.
به گفته مقام های وزارت احیا و انکشاف دهات، در بعضی مناطق، احداث انبارهای ذخیره گندم و ساخت سرک نیز مشمول این پروژه است.
گفته شده مجموع این فعالیتها تولیدات گندم را برای دهقانان به یک صنعت سود آور تبدیل میکند، بنابر این، درآمد کشاورزان گندم در مناطق روستایی ولایتهای بغلان، سمنگان، بدخشان و تخار افزایش یافته و شغلهای جدید ایجاد می شود .
در همین حال والتر هاسمن، سفیر آلمان در افغانستان در جریان امضای این قرارداد گفته است که این پروژه زندگی هزاران افغان را در مناطق روستایی بهبود می بخشد.
مدت ها است که آلمان افغانستان را در عرصه توسعه کشاورزی کمک می کند و برنامه توسعه زیربنایی اقتصادی در کشور نیز در همین راستا قرار دارد .
برنامه توسعه زیربنایی اقتصاد در افغانستان عمدتا از طریق احیای سیستم آبیاری برای تولیدات گندم باعث ایجاد اشتغال و درآمد در مناطق روستایی می شود.
اکبر رستمی می گوید که تلاش برای احیا و مدرن سازی سیستمهای موجود کشاورزی به شدت ادامه دارد.
او افزود که برنامه توسعه زیربنای اقتصادی در افغانستان توسط حکومت آلمان از طریق بانک توسعه ای (KfW) تمویل می شود.
به گفته رستمی، این برنامه توسط وزارت احیا و انکشاف دهات و با مشارکت بنیاد آغا خان و مرسی کارپس ( Mercy Corps) تطبیق می شود.
خبرگزاری بخدی