Quantcast
Channel: صفحه اصلی
Viewing all articles
Browse latest Browse all 2167

یک اداره خاص به منظور بررسی و تحکیم سواحل آمو دریا تشکیل می شود

$
0
0

 محمد اشرف غنی، رییس جمهوری کشور دستور داده است که یک اداره خاص به منظور بررسی و تحکیم سواحل آمو دریا تشکیل شود.

محمد اشرف غنی، رییس جمهوری کشور دستور داده است که یک اداره خاص به منظور بررسی و تحکیم سواحل آمو دریا تشکیل شود.  ارگ ریاست جمهوری با انتشار خبرنامه ای گفته است که جلسۀ شورای عالی اراضی و آب در ارگ برگزار شد و در این نشست روی طرح پیشنهادی تحکیم سواحل دریای آمو و میکانیزم پیشنهادی شریک‌ سازی ارقام معلومات برای پیش ‌بینی و هشداردهی سیلاب و خشک سالی، بحث شد. علی‌احمد عثمانی وزیر انرژی و آب گزارش مفصل خود را در مورد چگونگی وضعیت سواحل «دریای آمو»، مشکلات ناشی از تخریب سواحل این رودخانه و پیشنهادهای خود را در این زمینه بیان کرد. در این نشست، مشاور وزارت انرژی و آب گفت که در زمینه تحکیم سواحل دریای آمو به صورت لازم توجه نشده است و به همین دلیل سواحل آن با تخریب زیادی مواجه شده است. او پیشنهاد کرد تا یک ادارۀ جدید بودجوی با صلاحیت‌ها و ظرفیت‌های لازم و داشتن امکانات مالی و تخنیکی در چوکات وزارت انرژی و آب ایجاد گردد، تا در زمینه رسیدگی به این مسئله از جمله علامت گذاری و تهیه ماستر پلان تحکیم سواحل این رودخانه، و تشویق تمویل کنندگان و کشورهای همسایه برای کمک در این زمینه کار کند. در همین حال رییس جمهورغنی گفت که تحکیم سواحل دریای آمو یک موضوع خاص و ملی است و یک گروه تخنیکی باید در این بخش تشکیل شود تا در این زمینه به صورت همه جانبه مطالعه کند. آقای غنی گفت که باید مدل‌های مختلف در این زمینه بررسی شود و نیز روی جذب منابع از طریق بانک جهانی و بانک آسیایی به صورت مفصل بحث شود و در عین حال اداره یی ایجاد شود تا برای برنامه ریزی منظم بخاطر تحکیم سواحل آمو کار کند. آمودریا که بخش‌هایی از آن قابل کشتی رانی است از کوه‌های پامیر سرچشمه گرفته و حدود ۱۱۲۶ کیلومتر از آن در قسمت مرزهای شمالی کشور با تاجکستان، ازبکستان و ترکمنستان جاری است. بخش عمده مبادلات تجارتی افغانستان با کشورهای آسیای میانه از طریق شیرخان بندر و بندر حیرتان که در ساحل آمو دریا قرار دارد انجام می‌ گیرد. این در حالی است که در سال‌های اخیر باشندگان و مسوولان محلی در ولایات ساحلی آمو همواره نسبت به ادامه تخریب سواحل آن و زیان‌های ناشی از این وضعیت به املاک مردم به ویژه زمین‌های زیر کشت هشدار داده‌اند و خواستار توجه جدی حکومت شده‌ اند. گفته شده همه ساله در فصل بهار با بیشتر شدن آب بخش ساحلی آمو دریا به سوی افغانستان بیشتر و بیشتر تخریب می شود در حالی که همسایه های شمالی کشور آنسوی آمو دریا را پخته کاری کرده اند.  خبرگزاری بخدی
ارگ ریاست جمهوری با انتشار خبرنامه ای گفته است که جلسۀ شورای عالی اراضی و آب در ارگ برگزار شد و در این نشست روی طرح پیشنهادی تحکیم سواحل دریای آمو و میکانیزم پیشنهادی شریک‌ سازی ارقام معلومات برای پیش ‌بینی و هشداردهی سیلاب و خشک سالی، بحث شد.
علی‌احمد عثمانی وزیر انرژی و آب گزارش مفصل خود را در مورد چگونگی وضعیت سواحل «دریای آمو»، مشکلات ناشی از تخریب سواحل این رودخانه و پیشنهادهای خود را در این زمینه بیان کرد.
در این نشست، مشاور وزارت انرژی و آب گفت که در زمینه تحکیم سواحل دریای آمو به صورت لازم توجه نشده است و به همین دلیل سواحل آن با تخریب زیادی مواجه شده است.
او پیشنهاد کرد تا یک ادارۀ جدید بودجوی با صلاحیت‌ها و ظرفیت‌های لازم و داشتن امکانات مالی و تخنیکی در چوکات وزارت انرژی و آب ایجاد گردد، تا در زمینه رسیدگی به این مسئله از جمله علامت گذاری و تهیه ماستر پلان تحکیم سواحل این رودخانه، و تشویق تمویل کنندگان و کشورهای همسایه برای کمک در این زمینه کار کند.
در همین حال رییس جمهورغنی گفت که تحکیم سواحل دریای آمو یک موضوع خاص و ملی است و یک گروه تخنیکی باید در این بخش تشکیل شود تا در این زمینه به صورت همه جانبه مطالعه کند.
آقای غنی گفت که باید مدل‌های مختلف در این زمینه بررسی شود و نیز روی جذب منابع از طریق بانک جهانی و بانک آسیایی به صورت مفصل بحث شود و در عین حال اداره یی ایجاد شود تا برای برنامه ریزی منظم بخاطر تحکیم سواحل آمو کار کند.
آمودریا که بخش‌هایی از آن قابل کشتی رانی است از کوه‌های پامیر سرچشمه گرفته و حدود ۱۱۲۶ کیلومتر از آن در قسمت مرزهای شمالی کشور با تاجکستان، ازبکستان و ترکمنستان جاری است.
بخش عمده مبادلات تجارتی افغانستان با کشورهای آسیای میانه از طریق شیرخان بندر و بندر حیرتان که در ساحل آمو دریا قرار دارد انجام می‌ گیرد.
این در حالی است که در سال‌های اخیر باشندگان و مسوولان محلی در ولایات ساحلی آمو همواره نسبت به ادامه تخریب سواحل آن و زیان‌های ناشی از این وضعیت به املاک مردم به ویژه زمین‌های زیر کشت هشدار داده‌اند و خواستار توجه جدی حکومت شده‌ اند.
گفته شده همه ساله در فصل بهار با بیشتر شدن آب بخش ساحلی آمو دریا به سوی افغانستان بیشتر و بیشتر تخریب می شود در حالی که همسایه های شمالی کشور آنسوی آمو دریا را پخته کاری کرده اند.
خبرگزاری بخدی


Viewing all articles
Browse latest Browse all 2167

Trending Articles