کانگرس ملی زنان افغانستان امروز (شنبه بیست و دوم حوت) در کابل به کار خود آغاز کرد، گفته می شود که اعضای این کانگرس از ولایت های مختلفی گرد هم آمده اند.
ثریا پیکان رییس کانگرس ملی زنان افغانستان در روز افتتاحیه آن گفت که این کانگرس یک تشکل غیر سیاسی و دولتی است.
او می گوید که سهیم ساختن زنان در روند صلح، تامین امنیت و انتخابات از اصلی ترین اهداف این نهاد است.
خانم ثریا همچنان در ادامه سخنانش گفت که آنان در مورد کار کرد ها و عدم کار های دولت انتقاد نمی کنند و تنها در راستایی بهبود وضعیت زنان در کشور کمک می کند.
به گفته ثریا این نهاد برای فراهم آوری زمینه های دسترسی زنان به حقوق و آزادی های شان مطابق با قوانین کشور فعالیت می کند.
او می گوید که زنان در چهار دهۀ اخیر در کشور با چالش ها و مشکلات بیشتری روبرو بوده اند، این نهاد اما بعد از این برای بهتر شدن وضعیت زنان در افغانستان تلاش می کند.
رییس کانگرس ملی زنان افغانستان همزمان گفت که پیش از این شماری از نهاد های مدافع زنان در کشور تنها برای گرفتن پروژه کار می کردند و فعالیت آنان نیز نمایشی بوده است.
خانم ثریا می گوید که این وضعیت باعث شد که او و شماری از زنان دیگر در کشور به دلیل دادخواهی زنان این کانگرس را شکل داده تا از حقوق آنان دفاع کند.
ثریا گفت: "با توجه به مشکلات روزافزون زنان در کشور باید به این قشر سازنده به عنوان عنصری تاثیر گذار دیده شود. "
به گفته او اصل مشارکت و گسترش نقش زنان در عرصه های مختلفی اجتماعی و اقتصادی کشور به عنوان یک نیاز اساسی در کنار سایر نهادهاى دولتی و غیردولتی قرار بگیرد.
بیش از ده هزار زن تابحال عضویت دارند
فوزیه ناصریار نماینده مجلس نمایندگان، عضو شورای رهبری کانگرس ملی زنان در این نشست اعلام کرد که تا هنوز ده هزار زن در این کانگرس عضویت دارد.
خانم ناصریار می گوید که بیشتر زنان که در این کانگرس عضویت دارند با سواد هستند و تخصصی خاصی در بخش های مختلف دارند.
او می گوید که در چندین دوره انتخابات گذشتة ریاست جمهوری و پارلمانی در کشور برای زنان وعده های زیادی داده شده بود به گفته او اما اکثریت این وعده ها تحقق پیدا نکرده است.
شماری دیگر از اعضای مجلس نمایندگان نیز می گویند که برای بهبود وضعیت زنان در کشور نیاز بود تا چنین نهادی برای دادخواهی و بر آورده ساختن خواسته ها و نیازهای زنان به وجود بیاید.