محمد اشرف غنی، رییس جمهوری کشور از کارکرد های نذیر احمد پیروز و به پاس خدمات ارزنده او در زمینه ترویج تکنالوژی معلوماتی در افغانستان، با تفویض نشان عالی دولتی علامه سید جمالالدین افغان، تقدیر کرد.
داکتر نذیراحمد پیروز مشاور ارشد وزارت تحصیلات عالی در عرصه تکنالوژی معلوماتی و رییس مرکز بینالمللی و فرهنگی دانشگاه تخنیکی برلین است.
دفتر مطبوعاتی ارگ ریاست جمهوری با نشر خبرنامه ای گفته در مراسمی که به مناسبت تقدیر از کارکردهای آقای پیروز برگزار شده بود، خانم اول کشور، وزیر تحصیلات عالی و معینان آن وزارت، رییس و شماری از استادان دانشگاه کابل حضور داشتند.
رییس جمهورغنی در این مراسم گفته که تعهد آقای پیروز به تمام مردم افغانستان است و یک لحظه هم در زمینه ترویج تکنالوژی معلوماتی در سراسر کشور، فروگذاشت نکرده و روش ظرفیت سازی که پیاده نموده است، بی نظیر است.
آقای غنی گفته که نذیراحمد پیروز، دیدگاه همه شمول به تمام افغانستان دارد و نه تنها در زمینه آموزش جوانان افغان تلاش می کند، بلکه هر جوانی که از سوی وی مورد آموزش قرار گرفته است، دوباره به وطن برگشته و در زمینه آموزش جوانان دیگر فعالیت دارند.
غنی همچنان گفته: تاکید من بالای سرمایه عظیم بشری بوده که در مهاجرین افغان نهفته است و این سرمایه افغانستان میباشد و باید هر افغان آنها را جزء لاینفک سرمایه بشری بداند و آنان را به آغوش باز بپذیرد.
به گفته رییس جمهور، دو نسل افغانستان در مهاجرت با ظرفیتهای عظیم، بزرگ شدند و هر کدام شان می توانند سهم گسترده در ایجاد یک افغانستان با ثبات و مرفه بگیرند.
رییس جمهور گفت که افغانستان در انقلاب چهارم صنعتی در عرصه تکنالوژی معلوماتی به یک گفتمان ملی ضرورت دارد، زیرا در سه انقلاب صعنتی، در حاشیه قرار داشته است.
آقای غنی با اشاره بر این که تمام عرصهها در حال دیجیتالی شدن است، گفته: شبکه فایبر نوری برای ما حیاتی است زیرا آسیا را به اروپا وصل میکند و زندگی ما نیز به آن تعلق دارد. وی از سکتور خصوصی خواست تا در این عرصه سهم بگیرد.
او تاکید کرده که نوع مدیریت و تمرکز دانشگاه های افغانستان باید از شکل عنعنوی بیرون شوند تا بیشتر خدمات را ارائه دهند.
پیشرفت تکنالوژی معلوماتی در افغانستان
در این مراسم نذیراحمد پیروز دریافت نشان علامه سید جمالالدین افغان را مایه افتخار و مباهات دانسته و در رابطه به کارکردهایش در زمینه پیشرفت تکنالوژی معلوماتی در افغانستان و چالشهای موجود صحبت کرده است.
آقای پیروز گفته: اولین گام ما پس از برگشت به وطن، ایجاد ساختار مرکز کمپیوتر دانشگاه کابل بود و خواستیم تا از طریق این پروژه آگاهی استادان و دانشجویان دانشگاه کابل را بلند ببریم.
پیروز گفته که برای ارتقای ظرفیت جوانان تعدادی از محصلین را از دانشگاه های مختلف کشور برای دوره ماستری به دانشگاه تخنیکی برلین فرستاده که در حال حاضر ۷۵ تن آنها فارغ شده اند.
او از جوانان خواسته که خود را مصروف سیاستهای کوچک نسازند و در زمینه کسب دانش، اقتصاد و فرهنگ سازی تلاش نمایند.
نذیراحمد پیروز در اخیر سخنانش گفت که باید به سطح دولت در عرصه تکنالوژی معلوماتی یک مفکوره ملی و استراتیژیک ایجاد شود.
خبرگزاری بخدی