سازمان ملل متحد اعلام کرد که در سال ۲۰۱۷ میلادی دست کم ۹.۳ میلیون افغان ( حدود یک سوم جمعیت کشور) به کمک های بشری نیاز دارند که این رقم ۱۳ درصد افزایش را نسبت به سال های گذشته نشان می دهد.
به گفته مقام های سازمان ملل، گروه های کمک رسان بین المللی در افغانستان در جاری میلادی به بیشتر از نیم میلیارد دالر برای کمک به میلیون ها افغان نیاز دارند.
گفته شده که بیش از ۹ میلیون افغان در نتیجه افزایش خشونت ها و وضعیت بد اقتصادی در سراسر کشور با مشکلات زیادی روبرو هستند.
مارک باودن، هماهنگ کننده کمک های بشری سازمان ملل در افغانستان در گفتگو با خبرگزاری رویترز گفته است که انتظار می رود صدها هزار افغان امسال از پاکستان و ایران به کشور بازگردند.
او گفته: "اکثریت آنهایی که به افغانستان باز می گردند، بسیار فقیر هستند و همه چیز خود را از دست داده اند."
همچنان آقای باودن گفته که به صورت میانگین روزانه ۱۵۰۰ نفر در نتیجه نبردها میان نظامیان افغان و شورشیان در کشور بیجا می شوند.
این در حالی است که پیشتر نیز سازمان ملل متحد تعداد بیجا شدگان داخلی را از سال ۲۰۰۸ بدین سو بی سابقه خوانده و برآورده کرده بود که بیش از نیم میلیون بیجا شده داخلی وجود دارد.
از سویی هم آقای باودن گفته که قرار است برنامه واکنش بشردوستانه سال ۲۰۱۷ برای افغانستان روز شنبه ۲۱ جنوری راه اندازی شود.
او گفت که سازمان ملل و دیگر نهادهای کمک رسانی به افغانستان در چارچوب این برنامه خواهان ۵۵۰ میلیون دالر برای کمک به ۵.۷ میلیون مردم بسیار آسیبپذیر در افغانستان خواهند شد.
سال گذشته نهادهای بشردوستانه برای افغانستان ۳۳۹ میلیون دالر درخواست کرده بودند که کمک کنندههای بینالمللی تنها ۱۹۷ میلیون دالر آن را فراهم کردند.
به گفته باودن، پیش از خروج اکثریت نیروهای خارجی از افغانستان در پایان سال ۲۰۱۴، مقامات پیش بینی کرده بودند که اقتصاد افغانستان سالانه حدود ۱۲درصد در سال رشد خواهد کرد و درنتیجه نیاز این کشور به کمکهای بشردوستان کاهش خواهد یافت اما به گفته او جنگ در کشور تشدید شده و رشد تولید ناخالص داخلی به حدود ۱درصد رسیده است.
پیشتر ( ۱۹ جدی) ویس احمد برمک، وزیر دولت در امور رسیدگی به حوادث طبیعی کشور اعلام کرد که برای بیجاه شدگان داخلی ۵۰۰ میلیون دالر نیاز است تا به بیجاشدگان کمک بهتر صورت بگیرد.
در کنار بیجا شدگان داخلی روزانه هزاران نفر از کشورهای همسایه باز می گردند که رسیدگی به آنها از ظرفیت و توانایی حکومت و موسسات امداد رسان خارج است.
خبرگزاری بخدی