مسوولان وزارت احیا و انکشاف دهات کشور می گویند که تا چهار سال اینده بیش از ۷۰ درصد مردم از آب آشامیدنی استفاده می کنند.
اکبر رستمی سخنگوی وزارت احیا و انکشاف دهات امروز(شنبه ۱۴ حوت) در یک نشست خبری گفت: بر اساس برنامه ی از پیش تعین شده در میثاق شهروندی تا چهار سال اینده بیش از هفتاد درصد از مردم از آب آشامیدنی استفاده می کنند.
آقای رستمی افزود که در حال حاضر توجه وزارت احیا و انکشاف دها برای ارائه خدمات آب آشامیدنی در ولایت های نیمروز، بادغیس و غور است.
به گفته رستمی این سه ولایت از جمله ولایت های کمتر انکشاف یافته در نظر گرفته شده و به همین دلیل در برنامه میثاق شهروندی ابتدا این ولایت ها در نظر گرفته شده است.
پیش از این انجنیر نصیر احمد درانی وزیر احیا و انکشاف دهات همرا با وزیران شهرسازی و مسکن و عدلیه به شماری از ولایت ها سفر کرده بودند.
رستمی اما می گوید که وزارت انکشاف دهات، برای آب رسانی به شهر زرنج مرکز ولایت نیمروز، ذخیره ای در اطراف دریای هلمند ساخته که ۴۵ کیلو متر از مرکز این شهر مسافت دارد.
او همزمان افزود مرحله اول این پروژه که انتقال آب به شهر زرنج است تکمیل شده و مرحله دوم آن که توزیع آب آشامیدنی به خانه ها می باشد تا آخر ماه جاری خورشیدی تکمیل خواهد شد.
اکبر رستمی گفت که با تکمیل شدن این پروژه حدود ۲۰۰ هزار نفر در شهر زرنج و قریه های همجوار آن به آب آشامیدنی صحی دسترسی پیدا می کنند.
گفته می شود که مرحله اول آبرسانی به شهر قلعه نو مرکز ولایت بادغیس تکمیل شده و مرحله دوم آن تا دو ماه آینده به پایان می رسد.
برنامه ها در بادغیس و غور
اکبر رستمی سخنگوی وزارت احیا و انکشاف دهات در نشست خبری امروز گفت که در ولایت بادغیس کمبود آب زراعتی نیز وجود داشت که آنان بند آب ساختند.
آقای رستمی افزود که وزارت احیا و انکشاف دهات بزرگترین بند آب گردان را به هزینه ۱۷،۵ میلیون دالر در بادغیس می سازد، او همزمان گفت که سروی این بند تکمیل شده است.
سخنگوی وزارت احیا و انکشاف دهات در ادامه صحبت هایش گفت که این وزارت ۸۴۳ پروژه را در ده ولسوالی غور تکمیل کرده و ۷۲ پروژه هم در ولسوالی های مختلف این ولایت زیر کار است.
او تاکید کرد که برای سال ۱۳۹۶ نیز ۲۲ پروژه آبرسانی، ۲۴ پروژه سرک سازی در سراسر غور شامل برنامه میثاق شهروندی است.
ولایت های غور، بادغیس و نیمروز از جمله ولایت هایست که به گفته رستمی برنامه های کاریابی نیز در آن آغاز شده است.
نبود شبکه های معیاری آب آشامیدنی صحی در شهرهای افغانستان از جمله مشکلاتی است که مردم همواره از این ناحیه شکایت داشته اند که در این اواخر اما دولت افغانستان با برنامه های مختلف در صدد تامین آب آشامیدنی است.