برای نخستین بار سه دانشگاه از کشورهای افغانستان، قزاقستان و روسیه طی یک کنفرانس ویدیویی با هم رابطه اکادمیک برقرار کردند.
در این کنفرانس روسا، استادان و شماری از دانشجویان دانشگاه های ( دانشگاه ابن سینا از افغانستان، دانشگاه ملی قزاقستان- الفارابی و دانشگاه دولتی داغستان از روسیه) با هم گفتگو کردند.
اين كنفرانس ويديوي روز گذشته ( جمعه ٢٨ حوت) تحت عنوان تشكيل و توسعه حكومت هاي محلي در افغانستان، قزاقستان و روسيه برگزار شده بود که در آن چالش ها و روندهاي كليدي تشکیل و توسعه حکومت های محلی به بررسي گرفته شد.
محمد امين احمدي، ریيس دانشگاه ابن سينا و يكي از سخنرانان این کنفرانس، برگزاري چنين كنفرانس ها را ميان نهادهاي اكادميك موثر خوانده و گفت: اميدوار هستیم اين روند ادامه داشته باشد تا بتوانيم زمينه گفتگو را ميان دانشگاهيان دنيا برقرار کنیم.
در همین حال خانم دكتر دينا مرادوفنا استاد حقوق اداري و حقوق اساسي در دانشگاه الفارابي نيز خواهان ادامه چنين برنامه ها شد.
او گفت: در شرايط كنوني ما نيازمند داشتن روابط با همديگر مي باشيم و بايد توانايى تأمين ارتباط را پيدا كنيم.
همچنان بِسم الله تابان، دانشجو مقطع ماستري دانشگاه ملي قزاقستان- الفارابي و هماهنگ كننده اين كنفرانس هدف از برگزاري آنرا زمينه سازي گفتگوي رو در رو و شناخت بيشتر دانشگاهيان اين سه كشور عنوان کرد.
آقای تابان گفت: دانشگاه و دانشگاهيان بايد روابط گسترده جهاني داشته باشند تا بتوانند از ديدگاه هاي يكديگر به منظور ساخت يك دنيای بهتر استفاده كنند.
به گفته تابان، پیش از این دانشگاه هاي قزاقستان هيچ ارتباط با افغانستان نداشت. او اظهار امیدواری کرد که پس از این فرصت هاي زيادي براي گفتگو با همدیگر فراهم شود.
تابان در مورد برنامه های آینده گفت: در برنامه هاي بعدي تلاش می کنیم دانشگاه هاي بيشتر وارد اين دايره شوند. در اين كنفرانس هشت تن از استادان دانشگاه هاي متذكره روي موضوعات مختلف مرتبط به حكومت هاي محلي صحبت کردند.
قرار است به تاريخ ١٠ ماه مي ٢٠١٦ كنفرانس مشابه ميان دانشجويان اين دانشگاه ها برگزار شود.
خبرگزاری بخدی