Quantcast
Channel: صفحه اصلی
Viewing all articles
Browse latest Browse all 2167

غنی: مهار آب های افغانستان و رشد زراعت از اولویت های حکومت است

$
0
0

 محمد اشرف غنی، رییس جمهوری کشور می گوید که مهار آب های افغانستان و رشد زراعت در اولویت برنامه های حکومت افغانستان قرار دارد.

محمد اشرف غنی، رییس جمهوری کشور
آقای غنی که امروز در کنفرانس ملی توسعه سیستم زراعتی افغانستان در کابل سخنرانی می کرد، گفت توجه حکومت این است که توزیع آب های شیرین افغانستان را مدیریت کند.
او می گوید که در گذشته سیستم توزیع آب که برای کشاورزی و استفاده شهروندان آب شیرین تهیه می کرد فعال بود، اما این سیستم براثر جنگ ها ازبین رفت.
به گفته رییس جمهوری، در سال های آینده ۲۱ بند آبی در کشور ساخته می شود که با تکمیل شدن کار ساخت این بند ها آب های افغانستان مهار می شود.
غنی افزود که نبود بند های آب و عدم مهار آب در کشور باعث شده تا سالانه هزاران هکتار زمین کشاورزی براثر سرازیر شدن سیلاب ها متضرر شود.
محمد اشرف غنی گفت: "در گذشته سيستم توزيع عادلانه آب ميان دهاقين وجود داشت و آنان (دهاقین) از کاريزها به طور درست استفاده مى کردند اما امروز اين برنامه ها وجود ندارد."
آقای غنی در حالی از مهار آب های شیرین یاد آوری می کند که پیش از این شماری از کارشناسان گفته بودند که آب افغانستان حیثیت نفت منطقه را دارد.
کارشناسان بر این باورند که حکومت افغانستان از طریق مهار آب های شیرین می تواند سیاست خارجی خود را در منطقه تعریف کند.
در همین حال رییس جمهور امروز گفت که وزارت زراعت و آبیاری مسوولیت دارد تا آب های آزاد افغانستان که به کشور های منطقه سرازیر می شود را مهار کرده و از آن در داخل افغانستان استفاده کند.
او تاکید کرد که سال هاست که افغانستان آب های خود را بدون پول و کدام تفاهمی در اختیار کشور های منطقه قرار داده که این کار به ضرر افغانستان تمام شده است.
گسترش زراعت در کشور

کشاورزی در افغانستان هنوز هم با ابتدایی ترین ابزار صورت می گیرد، این سیستم فاقد هر گونه ماشین آلات است
رییس جمهوری غنی، می گوید که حکومت در نظر دارد تا فرآورده های زراعتی افغانستان را در آینده گسترش دهد.
رییس جمهور از اشتراک کنندگان کنفرانس ملی توسعه زراعتی افغانستان خواست تا مشکلات در بخش های زراعتی را ارزیابی و آن را با دولت شریک کنند تا راه حل های مناسب جستجو شود.
او می گوید ارایه راه حل در بخش زارعت باعث می شود که افغانستان به عنوان یکی از کشورهای مهم صادر کننده فرآورده های کشاورزی در منطقه تبدیل شود.
غنی افزود با وجود اینکه افغانستان خود یک کشور زراعتی است این کشور اما سالانه به ارزش چهار ميليارد دالر امريکايى واردات زراعتى دارد که این خود باعث نگرانی است.
اسدالله ضمیر، وزیر زراعت و مالداری در این کنفرانس گفت که برنامه های جدیدی برای توسعه و رشد سیستم کشاورزی افغانستان روی دست است.
خانجان الکوزى، معاون اول اتاق تجارت و صنايع نیز اطمینان داد که بخش خصوصى در قسمت ترويج و بازاريابى توليدات زراعتى و ايجاد فابريکه هاى پروسس محصولات زراعتى همکارى می کند.
آقای الکوزی می گوید که باوجود مشکلات در کشور، در ۹ ماه نخست امسال به ارزش ۴٣٣ ميليون دالر افغانستان صادرات کشاورزی داشته است.


Viewing all articles
Browse latest Browse all 2167

Trending Articles