در واکنش به اعتراض کمیته مردمی مبنی بر انتقال لین برق پروژه توتاپ از مسیر بامیان، وزیر انرژی و آب کشور گفت که انتقال لین انتقال برق توتاپ از مسیر سالنگ نهایی شده است.
علی احمد عثمانی، وزیر انرژی و آب بعد از ظهر امروز( سه شنبه) در نشست خبری مشترک با مسوولان شرکت برق برشنا در کابل گفت که امکان تغییر مسیر انتقال لین برق از سالنگ به بامیان نا ممکن است.
این در حالی است که قبل از ظهر امروز جمعی از مردم به شمول اعضای مجلس، نمایندگان احزاب، استادان دانشگاه و جوانان در کابل به حکومت وحدت ملی هشدار داد که اگر تا ۷۲ ساعت مسیر خط انتقال برق ۵۰۰ کیلو ولت ترکمنستان را از مسیر بامیان – بغلان تایید نکند، اقدام به اعتراضهای گسترده خواهند کرد.
تصمیم ریاست جمهوری در مورد عبور لین برق توتاپ از سالنگ، واکنش های تند مردمی را به همراه داشته است.
اما وزیر انرژی و آب کشور گفت که تصمیم عبور این خط انتقال برق سه سال پیش ( ۱۳۹۲) از مسیر گذرگاه سالنگ از سوی کابینه حامد کرزی رییس جمهوری پیشین اتخاذ شده و حالا این تصمیم قابل تغییر نیست.
او گفت که لین برق توتاپ از مسیره سالنگ، ۱۲ ولایت از جمله میدان، غزنی، لوگر، پکتیا، پکتیکا، خوست، پروان، پنجشیر و کاپیسا را نیز از انرژی برق مستفید می سازد.
عثمانی گفت: انتقال لین برق در سال ۲۰۱۳ از مسیر سالنگ تایید شده بود و یکبار که شرکت فیشنر آلمانی مسیر بامیان را از نظر معیارهای تخنیکی بهتر دانسته بود، این ارزیابی در نتیجه بررسیهای هوایی صورت گرفته بود و اما بعد از آن که مسیر سالنگ در سال ۲۰۱۳ بررسی شد این مسیر با در نظرداشت معیارها مناسب دانسته شد.
آقای عثمانی گفت با در نظر داشت بررسیهای صورت گرفته اگر مسیر انتقال خط برق توتاپ از سالنگ تغییر داده شود ولایتهای شمال کابل و چندین ولایت دیگر از برق محروم می شود و نیز هزینه های که تا کنون صورت گرفته ضایع می شود.
وزیر انرژی و آب در توضیح دلایل فنی و مالی برای کشیدن انتقال برق توتاپ از مسیر سالنگ گفت که این مسیر کوتاه است و به زمان کمی برای ساخت آن نیاز است.
به گفته عثمانی، برای رفع نیازمندی ولایت بامیان به نیروی برق، قرار است که یک لین برق از ولایت پروان به بامیان کشیده شود که ظرفیت انتقال ۳۰۰ مگاوات برق را خواهد داشت.
این در حالی است که کمیته مردمی، تغییر مسیر انتقال برق ترکمنستان از مسیر بامیان به سالنگ را یک معامله خوانده اند.