Quantcast
Channel: صفحه اصلی
Viewing all articles
Browse latest Browse all 2167

ادامه اعتراض ها بر سر انتقال خط برق توتاپ: تظاهرات میلیونی راه می اندازیم

$
0
0

 نهاد موسوم به شورای عالی مردمی در کابل هشدار داده است تا چند روز دیگر در واکنش به تصمیم حکومت مبنی بر خط انتقال برق ترکمنستان از مسیر سالنگ، تظاهرات میلیونی راه اندازی می کند.

شورای عالی مردمی، چند روز پیش ۷۲ ساعت به حکومت وحدت ملی فرصت داده بود تا در تصمیم خود مبنی بر انتقال این خط برق از مسیر سالنگ تجدید نظر کند
مسوولان این نهاد امروز در کابل در یک گردهمایی که شماری از اعضای مجلس نیز حاضر بودند، صحبت کرده و گفتند که از خواسته هایشان مبنی بر انتقال خط برق توتاب از بامیان عقب نشینی نخواهند کرد.
شورای عالی مردمی، چند روز پیش ۷۲ ساعت به حکومت وحدت ملی فرصت داده بود تا در تصمیم خود مبنی بر انتقال این خط برق از مسیر سالنگ تجدید نظر کند.
دیروز مقامات وزارت انرژی و برق و شرکت برشنا در کابل به خبرنگاران گفتند که مسیر سالنگ برای انتقال برق ۵۰۰ ولت ترکمنستان تعیین شده است و این مسیر قابل تغییر نخواهد بود.
هر چند شرکت برشنا گفته است که ۳۰۰ مگاوات برق به ولایت بامیان خواهد رسید، اما معترضان بر کشیدن خط انتقال برق وارداتی ترکمنستان از مسیر بامیان تاکید می کنند.
امروز شورای عالی مردمی در ختم گردهمایی، اعلامیه ای منتشر کرد و در آن حکومت را به عدم توسعه متوازن و تصمیم برخلاف منافع ملی متهم کرده است.
در این اعلامیه آمده است که تا چند روز دیگر گفتگو بر سر خط انتقال برق توتاپ از مسیر بامیان با رهبران سیاسی و شخصیت های دولتی انجام خواهد شد و با یک "مشت واحد" در برابر تصمیم حکومت ایستادگی خواهد شد.
این شورای اعلام کرده است که در این باره هیچگونه جای تردید و سازش وجود ندارد.
همزمان این شورا هشدار داده که پیامدهای اعتراض میلیونی مردم به دوش حکومت خواهد بود و از احزاب سیاسی، نهادهای مدنی، امامان جمعه و مردم نیز خواسته شده است که برای راه اندازی این تظاهرات آماده شوند.
قرار است هفته آینده زمان دقیق راه اندازی این تظاهرات مشخص شود.
بحث انتقال خط برق ترکمنستان در میان رهبران سیاسی و کاربران شبکه های اجتماعی نیز به یک بحث داغ تبدیل شده است.
هر چند وزارت انرژی و آب می گوید که این طرح در زمان ریاست جمهوری حامد کرزی و در کابینه که محمد کریم خلیلی، معاون پیشین رییس جمهوری حضور داشت، تصویب شده است اما آقای خلیلی عملا از مردم خواسته است که برای گرفتن حق شان باید به پا ایستاده شوند.
وزارت انرژی و آب می گوید که اگر مسیر این خط برق را از سالنگ به بامیان تغییر کند، حدود ۱۲ ولایت از برق محروم خواهد شد و مدت زمان اجرای این پروژه نیز طولانی خواهد شد.
معترضان اما می گویند که حکومت با مطرح این کردن این مساله افکار مردم را به سمت و سوی دیگر منحرف می کند.


Viewing all articles
Browse latest Browse all 2167

Trending Articles