ده ها تن از افغانستانی ها مقیم لندن امروز در بیرون از محل برگزاری نشست جهانی مبارزه با فساد اداری در اعتراض به تغییر مسیر خط انتقال برق ترکمنستان از بامیان تظاهرات کردند.
معترضان محمد اشرف غنی را به بی عدالتی اجتماعی در افغانستان متهم کرده و گفتند که رییس جمهور متعصب نمی خواهند.
قرار بود که محمد اشرف غنی از مسیری که در آن تظاهرات راه اندازی شده بود به محل برگزاری نشست جهانی مبارزه با فساد اداری منتقل شود، اما معترضان می گویند که پولیس لندن به آنها خبر داده است که او از مسیری دیگری وارد محل برگزاری این نشست شده است.
تظاهرکنندگان می گویند که هوتل اقامت آقای غنی را پیدا خواهند کرد و شب تا صبح در برابر محل اقامت او شعار خواهند داد.
یک تن از تظاهرکننندگان گفت که امشب نمی گذارند که غنی خواب راحت داشته باشد.
حکومت وحدت ملی متهم است که پروژه انتقال برق ترکمنستان را که قرار بود براساس دیزاین شرکت آلمانی فیشنر از مسیر بامیان منتقل شود، تغییر داده و می خواهد این پروژه را از راه سالنگ انتقال دهد.
به تازگی کابینه حکومت وحدت ملی نیز انتقال این خط برق از مسیر سالنگ را تایید کرد.
هر چند محمد اشرف غنی گفته که کمیسیون را تشکیل داده است تا این تصمیم کابینه و انتقال برق ترکمنستان را بررسی کند اما معترضان می گویند که فقط تصمیم شرکت فیشنر برای آنها معتبر است.
رهبران هزاره نیز در یک گردهمایی بزرگ در کابل اعلام کردند که تغییر مسیر خط برق ترکمنستان از بامیان خط قرمز آنها است و در صورت عدم انتقال این پروژه از بامیان آنها همکاری خود را با حکومت قطع خواهند کرد.
بی عدالتی بیش از حد
معترضان در لندن می گویند که می خواستند برای استقبال رییس جمهوری غنی به او دسته های گل بدهند اما بی عدالتی های غنی باعث شده است که صدای عدالت خواهی سر بدهند.
یک تن از معترضان گفت: "جناب رییس جمهوری ما نمی خواستیم که خود را سرگردان و رییس جمهور خود را سرافگنده کنیم اما شما ما را مجبور کردید."
به گفته معترضان، بی عدالتی های محمد اشرف غنی، مردم مناطق مرکزی را به تنگ آورده است و مردم فقط از غنی حقوق برابر می خواهند.
تظاهرکنندگان گفتند که بی عدالتی های غنی از حد گذشته است.
با وجود تظاهرات، محمد اشرف غنی در نشست جهانی مبارزه با فساد اداری سخنرانی کرد و گفت که تقاضا برای مواد مخدر در غرب محرک اصلی فساد، تروریزم و افراط گرایی در افغانستان است.
آقای غنی گفت که حکومتش در صورتی می تواند این مشکل را از بین ببرد که جامعه جهانی، کابل را کمک کند.
این در حالیست که قبل از برگزاری این نشست، دیوید کامرون، نخستوزیر بریتانیا دولت وحدت ملی را یک حکومت فاسد به شکل شگفتانگیز خواند.
هر چند فساد اداری در چهارده سال اخیر در افغانستان وجود داشته است اما گزارش ها نشان می دهد که رقم فساد، بی کاری و نارضایتی مردم از حکومت محمد اشرف غنی به اوج خود رسیده است.