شورای عالی مردمی از اعضای مجلس نمایندگان که مخالف تغییر مسیر خط برق ترکمنستان هستند، خواسته است که در نشست های رییس جمهوری شرکت نکنند.
نشست های ریاست جمهوری پس از آن تحریم می شود که شورای عالی مردمی گفته که حکومت به خواسته های مردم توجه نکرده است.
این شورا می گوید که فرصت حکومت مبنی بر ملغا قرار دادن تصمیم کابینه که در یازده ثور اتخاذ شد پایان یافته است.
شورای عالی مردمی امروز با انتشار اعلامیه ای گفته که تظاهرات فردا (دوشنبه) با قوت هر چه بیشتر برگزار خواهد شد و همزمان گفته است که با گذشته هر روز صفوف عدالتخواهان فشرده تر می شود.
این شورا گفته است: "شورای عالی مردمی، با درک مسئولیت تاریخی خویش و با تنظیم اقدامات تدریجی، پیوسته با حکومت اتمام حجت کرده است. منطق اقدامات تدریجی ما این بود که به حکومت فرصت تصمیم گیری عقلانی داده شود؛ اما با تأسف که حکومت هرگز به صدای مردم گوش نداد."
گفته شده که محمد اشرف غنی پس از بازگشت از نشست لندن اعضای مجلس نمایندگان و سنا را به ارگ ریاست جمهوری فرا خوانده است.
شورای عالی مردمی می گوید که هنوز آجندای این نشست را در اختیار ندارد.
این شورا یک بار دیگر حکومت را به بی عدالتی در برابر مردم مناطق محروم کشور متهم کرده و گفته است که حکومت هنوز دست از موقف ستیزه جویانه اش برنداشته و صدای مردم را نشنیده است.
در اعلامیه آمده است: "در حالی که رییس جمهور خود در بیانیه رسمی اش در لندن، عبور لین برق از مسیر سالنگ را یک تصمیم اشتباه و نادرست عنوان نموده؛ اما آنچه که جای شگفتی دارد این است که به جای لغو یک تصمیم اشتباه، با ملتش از در ستیزه درآمده است."
پیگرد قضایی
شورای عالی مردمی که اعتراض مردمی در قبال پروژه برق ترکمنستان را مدیریت می کند، برخورد محافظان رییس جمهور با معترضان در نشست مرکز تحقیقاتی روسی در لندن را یک عمل شرم آور و جرمی خوانده است.
این شورا از دولت بریتانیا خواسته است که عاملان این جرم را مورد پیگرد عدلی و قضایی قرار دهند.
در اعلامیه آمده است که محاقظین رییس جمهور یکی از اعضای جنبش روشنایی را به دلیل استفاده از حق قانونی اش به طور وحشیانه مورد لت و کوب قرار داده و صدایش را در گلو خفه کردند.
این رویداد با واکنش های متفاوت در فضای مجازی میان کاربران شبکه های اجتماعی نیز مواجه شده است.
تعدادی از کاربران، محافظ رییس جمهور را که با مشت به صورت معترض می گوبد قهرمان لقب داده اند اما در مقابل شماری این عمل او را نمادی از خشونت افغان ها حتی در نشست های بین المللی خوانده اند.
این کاربران می گویند که اگر این اتفاق در افغانستان رخ می داد حالا این معترض یا زنده نبود و یا در زندان "هفت در" حکومت زندانی می شد.