توافقنامه سه جانبه توسعه بندر چابهار میان مقامات افغانستان، ایران و هند روز گذشته در تهران به امضا رسید.
حسن روحانی، رییس جمهور ایران و نارندرا مودی، نخست وزیرهند وزرایی را برای اجرایی شدن هرچه سریعتر این توافقنامه معرفی کردند اما اشرف غنی، رییسجمهور کشور از معرفی مسوول در این زمینه خود داری کرده است.
رییس جمهوری کشور گفته است که نمایندهء را برای تسریع روند اجرایی شدن توافقنامه چابهاردر آینده نزدیک معرفی خواهد کرد.
عدم معرفی نماینده از سوی رییس جمهورغنی برای اجرایی شدن توافقنامه چابهار در حالی صورت گرفته که اظهارات مقامات کشورهای ایران، هند و افغانستان در مورد امضای توافقنامه چابهار در رسانههای سه کشور منتشر شده و تهران و دهلینو در مرحله اول با معرفی مسوولان خود گام مهمی در اجرایی شدن این توافقنامه برداشتند.
کارشناسان، براین باورند که روابطی که اشرفغنی با پاکستان برای تسریع روند صلح افغانستان ایجاد کرده، ممکن است از یک سو ملاحظاتی را در تسریع اجرایی شدن توافقنامه چابهار برای او ایجاد کرده باشد.
به نقل از خبرگزاری تسنیم، کارشناسان مسائل اقتصادی در این باره میگویند: پاکستان به شدت با راهاندازی بندر چابهار مخالف است حال آنکه هند نیز وارد این موضوع شده و این مسأله بر حساسیت پاکستان افزوده است.
گفته می شود که اسلامآباد چابهار را رقیب جدی خود در مسیر ترانزیتی شمال کشورهای آسیای میانه به آب های آزاد میداند و بر این باور است که با راه اندازی این بندر بسیاری از منابع مالی مستقیم و غیرمستقیم پاکستان قطع خواهد شد.
گفته شده که آقای غنی به دلیل برخی درگیری ها هنوز موفق به تصمیم گیری نشده اما در روزهای آینده نماینده خود و کشور برای پیگیری پروژه چابهار را معرفی خواهد کرد.
خبرگزاری بخدی