ده ها تن از فعالان مدنی، چهره های سیاسی و مردم عادی امروز در پارک شهر نو کابل در اعتراض به کشتار گروگان ها از سوی طالبان در ولایت قندوز دست به تجمع اعتراضی زدند.
معترضان پلاکاردهای حمل می کردند که روی آن نوشته شده بود طالبان به اضافه ستون پنجمی ها بر علاوه سهل انگاری حکومت حادثه خونین تخار و بدخشان را رقم زدند.
روز گذشته، طالبان دستکم ۱۸۵ مسافر از ولایات بدخشان و تخار را در منطقه علی آباد ولایت قندوز از موترهای شان پیاده کرده و با خود بردند.
گزارش شده است که افراد این گروه تروریستی ۱۲ تن از این گروگان ها را به شکل فجیع به قتل رسانده و هنوز هم ده ها تن را در گروگان دارند.
معترضان از حکومت خواستند تا هر چه زودتر زمینه رهایی گروگانهای که تا هنوز در قید گروه تروریستی طالبان هستند را فراهم سازد.
صدیق صدیقی، سخنگوی وزارت امور داخله امروز اعلام کرد که نیروهای امنیتی طی علمیاتی نظامی در منطقه چهاردره قندوز ده تن از گروگان ها را آزاد کردند و به گفته او هنوز هم هشت تن در قید طالبان قرار دارند.
محمد اشرف غنی، این عملکرد طالبان را "قطاع الطریقی عدهای بیخبر از دین" خوانده است.
احتمال اعتراض های گسترده
معترضان امروز در کابل هشدار دادند که اگر حکومت جلو تکرار کشتار مسافران را نگیرد، دامنه اعتراض شان را گسترده تر خواهند کرد.
آنها حکومت را به توجهی در برابر تامین امنیت جانی شهروندان متهم کرده و گفتند که کاسه صبر شان از این بی تفاوتی حکومت به سر آمده است.
در قطعنامه که معترضان منتشر کرده آمده است: "حفظ جان و مال شهروندان از وظایف اساسی حكومت است بناً برای اطمینان بخشیدن به عابرین و مسافران در شاهراه هاي بزرگ و مخصوصا در شمال کشور، باید دولت اقدامات جدی امنیتی را آغاز کند."
سرکوب طالبان
معترضان از حکومت خواستند که در برنامه مصالحه با طالبان تجدید نظر و در عوض این برنامه به سرکوب این گروه توجه کند.
انها سیاست مصالحه حکومت را ناکام خوانده و گفتند که در صورت ادامه این سیاست و تکرار جنایات طالبان، خیزش مردمی را علیه این گروه در پی خواهد داشت.
در بخش قطعنامه آمده است: "سازمان ملل متحد و كشور های حامي حقوق بشر بايستي ضمن محكوم كردن اين عمل وحشيانه، تعزيرات سخت گیرانه ی سياسی و اقتصادی بر تروريستان طالب وضع و به حاميان داخلی و خارجی اش خصوصا کشور پاکستان فشار های جدی و پیگیر وارد کند تا بيش ازين به انسانيت پشت نكنند."
این اولین باری نیست که گروگانگیری و کشتار مسافران در افغانستان رخ می دهد، قبل از این نیز بارها در شمال و ولایات مرکزی افغانستان طالبان دست به گروگانگیری و کشتار مسافران زده بودند.
انتقادهای شدید بر دولت وارد است که مسوولیت خود را در برابر تامین امنیت جانی شهروندان به خوبی انجام نداده و سفر در شاهراه های افغانستان به یک کابوس وحشت ناک تبدیل شده است.
بیشتر قربانیان این رویدادها افراد قوم تاجیک، هزاره و ازبیک هستند.
.