مسوولان کمیته مستقل مشترک نظارت و ارزیابی مبارزه با فساد اداری در تازه ترین گزارش خود اعلام کرده اند که وجود فساد اداری در وزارت صحت عامه، اعتماد مردم و تمویل کننده گان خارجی نسبت به این وزارت را کاهش داده است.
آنان امروز( سه شنبه) در نشست خبری در کابل گفتند که وزارت صحت عامه از ۱۲ پدیده از جمله فساد و کارشکنی آسیب می بیند.
ميتيوو راديك مشاور تخنيكي كميته مستقل مشترك نظارت و ارزيابی مبارزه با فساد اداری گفت موجوديت فساد اداری در ادارات كشور وسيع شده و اعتماد مردم را نسبت به ادارات كاهش داده است.
یافته های اين نهاد كه بيشتر وزارت صحت عامه افغانستان را مورد تمركز قرار داده، نشان می دهد كه موجوديت فساد در اين وزارت، به شدت اعتماد مردم را نسبت به خدمات صحی، از بين برده است.
به گفته مسوولان اين كميته، برخورد سليقه ای در تقرری ها، برخورد تبعيض آميز با كارمندان، نبود كيفيت خدمات صحی، اختلاس و موارد ديگر است كه در افزايش فساد در اين وزارت نقش داشته است.
در همین حال نسیم اکبر، رییس اجراییه کمیته نظارت و ارزیابی گفت: دریک دهۀ گذشته اقدامها در برابر فساد بیشتر شعاری و یا هم مقطعی بوده است و فساد بیشتر از بالا به پایین حرکت میکرد.
اما دربخشی ازاین گزارش آمده است که رهبری کنونی وزارت صحت عامه روند اصلاحات را آغاز کرده است و با انجام آن بسیاری ازاین مشکلات رسیدهگی خواهند شد.
در همین حال، فیروز الدین فیروز، وزیر صحت عامه کشور گفت: بر دفاع صادقانه از حقوق مردم برای دسترسی به خدمات، متعهد میباشم که تا زمانی که مسؤول استم دست کم از حق بیماران دفاع کنم.
آقای فیروز تاکید کرد كه در يك سال گذشته ۶۴ كارمند اين وزارت را به دليل فساد به نهادهای عدلی و قضايی معرفی كرده است.
وزير صحت عامه افزود كه اراده جدی برای مبارزه با فساد اداری در وزارت صحت عامه وجود دارد كه در آينده های نه چندان دور، شاهد نتيجه اين مبارزه ها خواهيد بود.
کمیته نظارت و ارزیابی مبارزه با فساد اداری دراین گزارش ۱۵۰ سفارش مشخص برای حل چالشها در وزارت معارف ارایه کرده است.
از سویی هم سلاگجانا تیسوا، کمیشنر کمیته نظارت و ارزیابی مبارزه با فساد گفت: آقای فیروالدین فیروز از من تقاضا کرد تا بررسیهای جدی و عمقی را دربارۀ چالشهای فساد اداری و زیانهای آن در وزارت صحت عامه انجام بدهیم.
با این جال میتیوو رادیک، مشاور تخنیکی کمیته نظارت و ارزیابی گفت: بربنیاد یافتههای محتوای این گزارش نفوذ افراد قدرتمند و گماشتن افراد بربنیاد روابط سلیقهیی سبب شده است تا دامنه فساد اداری در وزارت صحت عامه گسترش یابد.
این گزارش برای ارزیابی میزان آسیب پذیری وزارت صحت عامه از وجود فساد اداری و مشکلات دیگر پس ازگفتگو با بیش از ۲۶۰ تن از کارمندان پیشین و کنونی وزارت صحت عامه، نهادهای جامعۀ مدنی، بزرگان محلی و بیماران در ۱۲ ولایت کشور تهیه شده است.