Quantcast
Channel: صفحه اصلی
Viewing all articles
Browse latest Browse all 2167

راه پیمایی اعتراضی بامیانی ها در مورد طرح جایگزین برق ۵۰۰ کیلو ولت

$
0
0

 صدها تن از باشندگان و فعالان مدنی ولایت بامیان در اعتراض به تغییر مسیر انتقال برق ۵۰۰ کیلو ولت از بامیان به سالنگ در شهر بامیان راهپیمایی کردند.

معترضان اما گفته ‌اند که هیچ طرح جایگزینی را قبول ندارند. معترضانی که امروز در شهر بامیان راهپیمایی کردند هم این طرح را رد کردند
معترضان با در دست داشتن شعار هایی، اعلام کردند که طرح جایگزین برق ۵۰۰ کیلو ولت را نمی پذیرند.
اعتراض کنندگان شعار می دادند که "خاموشی حق ما نیست" و از حق خود دفاع می کنیم.
این معترضان در حالی دست به راه پیمایی زدند که چند روز قبل شرکت برشنا بر اساس تصمیم حکومت قرار دادی را به ارزش ۱۱۹ میلیون دالر با یک شرکت خصوصی خارجی برای کشیدن این لین برق از سالنگ امضا کرد.
معترضان هدف از برپایی این راه پیمایی را تداوم اعتراضات جنبش روشنایی در سطح ملی و بین المللی و تامین حقوق مردم بر اساس قوانین کشور اعلام کردند.
در فیصله کابینه در یازدهم ثور مبنی بر تغییر مسیر این خط برق از بامیان به گذرگاه سالنگ مطابق طرح اولیه این پروژه، اعتراضات بالا گرفت و حکومت کمیسیونی برای بررسی مجدد هر دو مسیر تشکیل کرد.
این کمیسیون تصمیم کابینه را تایید کرد و به دنبال آن شرکت برق اقدامات خود برای اجرای این طرح از مسیر سالنگ را آغاز کرد، اما معترضان به اعتراضات خود ادامه دادند.
شماری از مقامات دولتی از جمله سرور دانش، معاون رییس جمهوری و محمد محقق، معاون ریاست اجرایی حکومت که از معترضان حمایت می‌کردند، از نتیجه کمیسیون‌ بررسی مجدد مسیر برق ترکمنستان به افغانستان استقبال کردند.
شرکت کنندگان این تظاهرات بر رد طرح جایگزین خط ۵۰۰ کیلو ولت تاکید کردند.
اشرف غنی رییس جمهوری کشور دستور داده که برای برق رسانی به بامیان، خط دیگری با توان ۲۲۰ کیلو ولت که قدرت انتقال ۳۰۰ مگاوات برق را داشته باشد، از شهر پلخمری از طریق دره شکاری به بامیان کشیده شود.
معترضان اما گفته ‌اند که هیچ طرح جایگزینی را قبول ندارند. معترضانی که امروز در شهر بامیان راهپیمایی کردند هم این طرح را رد کردند.
یکی از معترضان گفت خواست آنان این است که با کشیدن خط برق ۵۰۰ کیلو ولت از بامیان باید معادن آهن و زغال سنگ بامیان استخراج شوند و زمینه تولید برق حرارتی در این ولایت فراهم شود تا به اقتصاد ملی کمک شود.
براساس اطلاعات شرکت برق، قرار است این خط برق هزار مگاوات برق از ترکمنستان به افغانستان انتقال دهد تا به ولایت‌های کابل، میدان‌ وردک، غزنی، زابل، قندهار، لوگر، پکتیا و خوست توزیع شود.
پیشتر شورای عالی مردمی جنبش روشنایی در کابل نیز در گردهمایی با صدور قطعنامه ای هر گونه طرح بدیل برای انتقال برق ۵۰۰ کیلو ولت را رد کرده و بر ادامه تظاهرات مردمی تاکید کردند.
خبرگزاری بخدی


Viewing all articles
Browse latest Browse all 2167

Trending Articles