مراد شریفی، پناهجوی افغانستانی در بلغارستان از جمله نقاشان است که خشونت و تبعیض اجتماعی به ویژه زنان را به تصویر می کشد.
این نقاش افغانستانی، نقاشی های خود را در صوفیا پایتخت بلغارستان زیری نام (جنس دوم) به نمایش گذاشت که هدفش به تصویر کشیدن رنجهای زنان کشور گفته شده است.
آقای شریفی گفته است که با تصویر کشیدن واقعیت درد و رنج زنان افغانستان قصد توهین به کسی را ندارد اما او برخلاف شماری از هنرمندان بیشتر تلاش می کند که واقعیت های عینی در جامعه را به تصویر بکشد.
گفته می شود که این پناهجوی افغانستانی در مدت سه سال چهار نمایشگاه در اردوگاه مرکزی پناهجویان در صوفیا و در دفتر نمایندگی سازمان صلیب سرخ ترتیب کرده که با حمایت مردم و توجه شدید شماری از شهروندان بلغارستان مواجه شده است.
به نقل از "خبرگزاری احیا" مراد شریفی گفت: من در مسافری غذا کم خوردم تا پولهایم را پس انداز کرده و واقعیت های زشت را به زبان رنگ در تابلو ها باز گو کنم.
آقای شریفی نیز افزوده است که او نقاش حرفوی و وابسته به کدام جهت سیاسی نیست تنها با نقاشی هایش می خواهد خشونت در مقابل زنان، خشونت های خانوادگی، تبعیض در مقابل اقلیتهای دینی و مذهبی، دادگاههای صحرایی، تخریب آثار باستانی و اوضاع سیاسی افغانستان را بازگو کند.
او به این باور است که بسیاری از نارساییهای اجتماعی در افغانستان خبرساز نمیشوند و اگر هم پوشش خبری پیدا کنند، اندکی بعد فراموش میشوند اما تصویر هرگز فراموش نمی شود.
آقای شریفی، از تابلو هایش به عنوان زندگی اش یاد کرده و گفته است که او برای داشتن چنین آثاری زحمات بسیاری را متحمل شده است.
مراد شریفی از ولایت دایکندی افغانستان است و یک مدتی در کابل زندگی کرده و سازمان اجتماعی زنان دایکندی را نیز در آن شهر ایجاد کرده است.
او میگوید رنج و مشقات زیادی را برای رسیدن به اروپا متقبل شده است و مهاجرت او را واداشته که ناگفته هایش را به تصویر بکشد ولی آرزو دارد به عنوان مدافع حقوق زن شناخته شود نه به نام یک هنرمند یا نقاش.
خبرگزاری بخدی