مسوولان شبکه زنان افغان می گویند یافته های تحقیق خود در مورد دستاوردها، مشکلات و چالش های زنان در نهادهای امنیتی افغانستان را، به نشست آیندۀ ناتو ارایه خواهد کرد و خواستار کمک جدی ناتو در این عرصه خواهد شد.
حسینه صافی، رییس شبکه زنان افغان امروز سه شنبه در یک نشست خبری در کابل موضوع مشکلات، دستاورد ها و طرح ازدیاد و ارتقای خانم ها در نیروهای امنیتی را بیان کرد.
بانو صافی گفت که این شبکه در ماه ثور سال جاری، تحقیقی را در مورد وضعیت زنان در نیروهای مختلف امنیتی کشور در کابل و هشت حوزه انجام داده است.
او افزود که در این تحقیق، از ۲۰۰ زن که شامل نیروی های پولیس، اردوی ملی و امنیت ملی بوده اند، در مورد دستاوردها، مشکلات و چالش های کاری شان پرسیده شده است و بر مبنای اظهارات آنان، "سند پالیسی توانمندی زنان افغان در بخش های امنیتی" را تهیه کرده اند.
رییس این شبکه گفت که از زنان شامل این تحقیق خواسته شده است تا پیشنهادات خود را برای بهبود وضعیت کاری شان ارایه کنند تا در این سند گنجانده شود.
در نشست، رییس شبکه زنان افغان گفت که یافته های این تحقیق، در قالب یک سند به نشست آیندۀ سازمان ناتو که قرار است به تاريخ ۱۸ و ۱۹ سرطان سال جاری در شهر وارسای پولند برگزار شود، ارایه خواهد شد.
بانو صافی گفت: در این نشست، از جامعه جهانی تقاضا خواهد شد تا از وزارت های داخله و دفاع و ریاست عمومی امنیت ملی، در راستای حضور بیشتر زنان در تشکیلات امنیتی کشور و ارتقاى ظرفیت آنها به صورت جدی حمایت کنند.
همچنان سمیرا حمیدی عضو شبکه زنان افغان گفت که شماری از زنان شرکت کننده در این تحقیق گفته اند که در نهادهای مختلف امنیتی، با آزار و اذیت های جنسی مواجه هستند.
او گفت: تاکنون برای جلوگیری از این آزار و اذیت ها، مکانیزم مشخصی از سوی مقام های مربوطه روی دست گرفته نشده است.
خانم حمیدی به خود داری نهادهای مختلف امنیتی از ارایه اسلحه به زنان نیز یادآوری کرد و گفت مسوولان نهاد ها گفته اند که این کار، به دلیل "ضعیف بودن زنان" و "ناتوانی آنان در استفاده از اسلحه" صورت می گیرد.
نبود تسهیلات لازم تردد برای زنان عضو نیروهای امنیتی هنگام انجام فعالیت کاری، و کندی روند استخدام و ترفیع آنان، از دیگر مشکلاتی است که به گفته سمیرا حمیدی این زنان از آن نام برده اند.
بر پایه یافته های این شبکه، در حال حاضر از مجموع ۱۹۵هزار سرباز و افسر اردوی ملی، ۱۴۰۰ تن آنان زن هستند که از این تعداد ۴۰۰ تن در اکادمی نظامی مصروف آموزش می باشند.
همچنان، از حدود ۱۵۰هزار نیروی پولیس، ۳ هزار و ۳۲۶ زن شامل هستند که ۳۸۹ تن در بخش های غیرنظامی و متباقی در بخش های امنیتی حضور دارند و علاوه بر آن، در تشکیلات امنیت ملی نیز ۷۰۰ زن فعالیت می کنند.
خبرگزاری بخدی