Quantcast
Channel: صفحه اصلی
Viewing all articles
Browse latest Browse all 2167

مجلس نمایندگان، پیوستن افغانستان به سازمان تجارت جهانی را تصویب کرد

$
0
0

 مجلس نمایندگان کشور در جلسه امروز خود، پیوستن افغانستان به سازمان تجارت جهانی را تصویب کرد.

پس از پیوستن افغانستان به سازمان تجارت جهانی، هیچ کشوری نمی تواند مانع ترانزیت اموال تاجران افغانستانی شود
پس از پیوستن افغانستان به سازمان تجارت جهانی، هیچ کشوری نمی تواند مانع ترانزیت اموال تاجران افغانستانی شود.
محمد هاشم، معاون کمیسیون اقتصاد ملی مجلس نمایندگان گفت که افغانستان در سال ۲۰۰۳ در خواست پیوستن به این سازمان را کرده بود.
به گفته هاشم، افغانستان در سال ۲۰۰۴ به حیث عضو ناظر، از سوی کشور های عضو این سازمان پذیرفته شد و در سال ۲۰۱۵ عضویت افغانستان در این سازمان پذیرفته شد.
هاشم از اعضای مجلس نمایندگان خواست که از پیوستن افغانستان به سازمان تجارت جهانی حمایت کنند.
او گفت که این یک اقدام نیک است و تجارت بدون تبعیض، اصل آزاد سازی تجارت، اصل کاهش تعرفه های گمرکی، ترویج رقابت های عادلانه، اصل رفتار ویژه و متفاوت با کشور های در حال توسعه از اصول های این سازمان است.
درهمین حال مقام‌ها در وزارت تجارت و صنايع افغانستان می‌گویند سازمان ياد شده به افغانستان وقت داده بود که مراحل قانونى عضويت در اين سازمان را، تا جون سال ٢٠١٦ طى کند.
مزمل شینواری معین وزارت تجارت و صنایع که در نشست امروز مجلس صحبت مى کرد گفت که افغانستان تا حال، از جمع ٢٧ قانون و مقرره که براى عضويت در اين سازمان نياز است، ٤ قانون از سوى شوراى ملى تصويب شده و ١٢ مسودۀ قانون تحت کار قرار دارد.
به گفته شینواری حل مشکلات ترانزيتى، صادرات به مارکيت جهان، جلب و جذب سرمايه گذارى هاى خارجى، تطبيق استندردها بالاى واردات، جذب کمک هاى تخنيکى، ارتقاى ظرفيت، حل منازعات به شکل سازنده و کسب اعتبار جهانى، از فوايد پیوستن افغانستان به سازمان ياد شده است.
شینواری از اعضای مجلس خواست تا عضویت افغانستان را در سازمان تجارت جهانی تایید کند؛ زیرا رفع مشکلات ترانزيتى افغانستان با کشورهاى عضو اين سازمان، صدور کالاها به کشورهاى عضو بدون نیاز به موافقت‌نامه دوجانبه، بيشتر شدن اعتماد سرمايه گذاران خارجى، اثر مثبت بر رشد اقتصادى تا ٢.٥ درصد، از مزایای این عضویت برای افغانستان است.
به گفته او درصورتی که کشورهای عضو، خلاف اصول دست به کاری بزنند حکومت افغانستان با استفاده از عضویت دایمی در سازمان یادشده، متوصل به اقدامات اصولی خواهد شد.
در نتیجه، عضویت افغانستان در سازمان تجارت جهانی، درمجلس به رای گذاشته شد و از میان ۱۵۱ عضو حاضر در جرگه ۱۴۲تن راى موافق دادند.
سازمان جهانى تجارت، براى فراهم آورى زمينه هاى رشد تجارت و توسعۀ اقتصادى در سال ١٩٩٥ ميلادى تشکيل شده و در حال حاضر، ١٦٢ کشور عضو دايمى و تعدادى هم عضو ناظر در اين سازمان هستند.
خبرگزاری بخدی


Viewing all articles
Browse latest Browse all 2167

Trending Articles