Quantcast
Channel: صفحه اصلی
Viewing all articles
Browse latest Browse all 2167

"بیش از ۵۸ درصد جمعیت افغانستان به آب آشامیدنی صحی دسترسی پیدا کردند"

$
0
0

 اکبر رسمتی، سخنگوی وزارت احیا و انکشاف دهات امروز در کابل اعلام کرد که رقم دسترسی مردم به آب آشامیدنی صحی افزایش یافته است و این رقم در سراسر کشور به مرز ۵۸.۴ درصد رسیده است.

اکبر رسمتی، سخنگوی وزارت احیا و انکشاف دهات
آقای رستمی می گوید که بخش بزرگی از جمعیت که در روستاهای افغانستان زندگی می کنند از طریق پروژه های آبرسانی وزارت احیا و انکشاف دهات به آب آشامیدنی صحی دسترسی پیدا کرده اند.
پیشتر گفته شده بود که بیش از ۶۰ درصد مردم از آب های غیربهداشتی استفاده می کنند و گاه به همین دلیل به بیماری های مختلف مبتلا می شوند.
دسترسی به آب صحی از مشکلات بزرگی است که بسیاری از شهروندان کشور از آن رنج می برند، حتی این موضوع در برخی موارد باعث مشکلات و تنش در روابط میان خانواده ها شده است.
بسیاری از مردم در کابل و سایر مناطق کشور مجبورند برای به دست آوردن آب مورد نیاز شان راههای طولانی را بپیمایند و فقط خانواده های کمی می توانند آب آشامیدنی شان را بخرند.
اکبر رستمی امروز در کابل به خبرنگاران گفت که به منظور تهیه آب آشامیدنی باشندگان مناطق روستایی، از آغاز سال جاری تا ماه سرطان در مجموع ۱۶۹۵ پروژه در بخش تهیه آب آشامیدنی در ۳۴ ولایت افغانستان به بهره برداری رسیده است.
آقای رستمی می گوید که ارزش مجموعی این پروژه ها ۴۵.۵ میلیون دالر امریکایی است که به شکل مستقیم برای نزدیک به ۵۴ هزار تن آب آشامیدنی صحی فراهم می کند.
به گفته رستمی بخشی بزرگی آب آشامیدنی باشندگان مناطق روستایی حل شده اما او تایید کرد که هنوز هم در چند ولسوالی ننگرهار، فاریاب، جوزجان، تخار، سرپل، سمنگان، بلخ، قندوز، بادغیس، پروان و نیمروز مشکل کمبود آب آشامیدنی وجود دارد که مطابق برنامه وزارت احیا او انکشاف دهات قرار است در آینده نزدیک مشکل دسترسی باشندگان این مناطق به آب صحی مرفوع شود.

روند انتقال آب توسط تانکرها
گفته شده که در حال حاضر افغانستان نه تنها از نداشتن آب صحی در رنج است، بلکه در موارد دیگر به دلیل نداشتن امکانات از استفاده از آبهای جاری خود در بخش زراعت و تولید انرژی هم محروم است.
دریاهای افغانستان میلیون ها متر مکعب آب جاری دارد، اما گفته می شود که تنها از ۱۰ درصد آن استفاده می شود و بقیه آبها به کشورهای همسایه سرازیر می شود.
با ساخت و راه اندازی چندین سد در سال های اخیر در کشور انتظار می رود که سطح استفاده افغانستان از آب های خود را افزایش دهد.
انتقال آب توسط تانکرها 
اکبر رستمی می گوید که از شروع ماه اسد سال جاری، روند انتقال آب توسط تانکرها و توزیع آب پاک برای حدود یک میلیون نفر در ۶۲۰ قریه از مربوط ولایت‌های فاریاب، جوزجان، بلخ، تخار، سمنگان، قندوز و سرپل آغاز شده است.
او گفت: "مناطق یادشده در هفت ولایت شمالی و شمال شرقی در یک موقعیت خاص جغرافیایی و شرایط اقلیمی نا مناسب قرار دارند. مردمی که در این ساحات زندگی می‌کنند، شدیدا با کمبود آب آشامیدنی دچار بوده و معمولا از آب‌های برف برای حل مشکلات شان به شکل سنتی ذخیره و الی اوایل تابستان از آن استفاده می‌کنند."
رستمی می گوید که رساندن آب به این مردم به شکل فوری صورت می گیرد زیرا به گفته او شدت گرما در تابستان در مناطق یاد شده بیشتر است و اکثر آب‌های زیر زمینی این مناطق نیز خشک می شود.
رستمی تایید کرد که عدم دسترسی مردم این مناطق به آب صحی باعث کوچ اجباری شده است اما او در باره بیجاشدگان آمار دقیق ارایه نکرد.
او می گوید که وزارت احیا و انکشاف دهات، به منظور جلوگیری از کوچ اجباری و شیوع امراض گوناگون ناشی از نبود آب، همه ساله با آغاز ماه اسد روند توزیع آب پاک را از طریق تانکرها آغاز می‌کند و این روند تا آخر ماه میزان ادامه می‌یابد.

وزارت احیا و انکشاف دهات در جریان هفته جاری، کمک‌های فوری و اضطراری را به ولسوالی کوت ولایت ننگرهار آغاز کرده و قرار است که در هفته آینده این کمک ها به ولسوالی ده‌بالای این ولایت نیز برسد.
وزارت احیا و انکشاف دهات اعلام کرده است که روزانه، بیش از ۱.۴ میلیون لیتر آب را در اختیار باشندگان مناطق محروم قرار می دهد.
مناطق تحت کنترول گروه های شورشی
وزارت احیا و انکشاف دهات می گوید که قرار است که حدود ۳۰۰ منبع آبی شامل ساخت شبکه‌های آبرسانی، حفرچاه‌های سطحی، عمیق و دیگر پروژه‌های آبرسانی را در ولسوالی‌های کوت، اچین، ده‌بالا، رودات، نازیان، غنی‌خیل، کامه و سرخ‌رود ولایت ننگرهار به ارزش مجموعی ۶۹ میلیون افغانی تطبیق و عملی کند.
به گفته اکبر رستمی، حدود ۴۰ میلیون افغانی تنها برای آغاز پروژه‌های تهیه آب آشامیدنی برای باشندگان ولسوالی‌های کوت، اچین، ده‌بالا و نازیان که از چندی به این‌سو عملیات تصفیه‌سازی این مناطق توسط نیروهای امنیتی از وجود تروریستان به ویژه افراد وابسته به داعش آغاز شده در نظر گرفته شده است.
رستمی گفت: "وزارت احیا و انکشاف دهات، هفته پیش انجنیران و تیم‌های تخنیکی خود را به ولسوالی‌ کوت و برخی دیگر از ولسوالی‌های ننگرهار به منظور سروی پروژه‌ها فرستاده و قرار است با تصفیه‌سازی کامل این مناطق از وجود تروریستان، تطبیق پروژه‌های انکشافی آغاز شود."
او اعلام کرد که وزارت احیا و انکشاف دهات در جریان هفته جاری، کمک‌های فوری و اضطراری را به ولسوالی کوت ولایت ننگرهار آغاز کرده و قرار است که در هفته آینده این کمک ها به ولسوالی ده‌بالای این ولایت نیز برسد.
سخنگوی وزارت احیا و انکشاف دهات اعلام کرد که پس از تصفیه کامل ولسوالی‌های ناامن ولایت ننگرهار از وجود تروریستان، پروژه‌های سرک‌سازی، آبیاری، برق و دیگر پروژه‌های توسعه در این مناطق آغاز شود.


Viewing all articles
Browse latest Browse all 2167

Trending Articles