شماری سناتوران در مجلس سنا در مورد گفته های اخیر حامد کرزی رییس جمهور پیشین کشور واکنش نشان داده و می گویند که گفته کرزی بر ضد منافع ملی افغانستان است.
سناتوران می گویند که حامد کرزی بعد از بازنشستگیش صحبت های غیر مسوولانه انجام می دهد که این کار او جفا بر حق نیروهای امنیتی در میدان جنگ است.
محمد آصف صدیقی عضو مجلس سنا در جلسه امروز این مجلس گفت: "سخنان آقای کرزی به مثابه حمایت او از طالبان است؛ پس مسوولیت شهادت و زخمی های نیروهای امنیتی را چه کسی بر دوش می گیرد، اظهارات کرزی به این معنی است که او در ۱۴ سال گذشته در جنایتی که طالبان در کشور انجام داده اند دست داشته است".
سمیع فیصل دیگر عضو مجلس سنا گفت: "گفته های اخیر کرزی به عنوان رییس جمهور سابق افغانستان غیر قابل قبول بوده و از کسی که رهبری کشور را بر عهده داشت چنین اظهارات ضد منافع ملی تاسف بار و از منطق بدور است".
آقای کرزی در تازه ترین اظهارات خود گفته است که طالبان، افغان اند و همانند دولت حق دارد که بخشی از خاک افغانستان را به تصرف خود در آورند. این اظهارات واکنش تند برخی سناتوران را بر انگیخته اند.
انتقاد بالای کمیسیون حقوق بشر
در همین حال شماری از اعضای مجلس سنا از کمیسیون حقوق بشر انتقاد کرده و می گوید که در این موقع حساس نباید ذهنیت های را خدشه دار کرد.
آنان می گویند که معذرت خواهی آقای حکمتیار از مردم افغانستان به هیچ وجه به روند صلح در افغانستان آسیب نمی رساند و نهاد های مدافع حقوق بشری نیز باید تلاش کنند که در قدم نخست صلح تامین شود.
محمد حسن هوتک در مجلس سنا گفت: "اگر قرار باشد حکمتیار از مردم افغانستان بخشش بخواهد باید سایر رهبران جهادی نیز از مردم افغانستان معذرت می خواستند در حال که این طور نشد و حال تقاضای عدالت خواهی از گلبدین غیر عادلانه است و رییس کمیسیون حقوق بشر باید خود بابت این تقاضا معذرت بخواهد".
نظر محمد فقیری سناتور نیز می گوید که کمیسیون حقوق بشر از حکمتیار می خواهد که معذرت خواهی کند پس چرا سایر قوماندان جهادی و جنگ سالاران معذرت خواهی نکردند؟
به گفته آقای فقیری کمیسیون حقوق بشر می خواهد که بدبختی ها در افغانستان ادامه داشته باشد.
در همین حال داوود غفاری باوجود استقبال از روند صلح، مقایسه آقای حکمتیار را با سایر رهبران جهادی نادرست خوانده و گفت که حزب اسلامی در ۱۶ سال گذشته برعلیه دولت جنگ کرده است در حالی که سایر رهبران جهادی همسو با دولت بوده است.
کمیسیون حقوق بشر افغانستان در واکنش به امضای توفقنامه صلح با حزب اسلامی و دادن مصونیت قضایی به آقای حکمتیار گفته است که این مساله فرهنگ معافیت از قانون در کشور را تقویت می کند و آقای حکمتیار باید از قربانیان جنگ معذرت بخواهد.
انتقاد از وزیر داخله و رییس امنیت ملی
سناتوران همچنان از عدم حضور وزیر داخله و رییس امنیت ملی کشور انتقاد کرده و گفتند که آنان نباید معینان خود را به مجلس سنا بفرستند و باید خود برای پاسخگوی اعضای مجلس سنا حاضر شوند.
تاج محمد مجاهد وزیر داخله و معصوم استانکزی رییس امنیت ملی به دلیل افزایش نگرانی های امنیتی در کشور در نشست عمومی امروز (۶ میزان) به سنا فراخوانده شده بودند، اما آنان بجای خود معین های خود شان را به این مجلس فرستادند اند.
زلمی زابلی عضو مجلس سنا به سناتوران گفت که او خود به ارگ ریاست جمهوری تماس گرفته و هیچ نشست امنیتی در حال برگزاری در ارگ نبوده است.
گفته می شود که وزیر داخله و رییس امنیت ملی کشور به دلیل این که در ارگ ریاست جمهوری جلسه امنیتی است به مجلس سنا حاضر نشده اند اما سناتوران می گویند که جلسه ارگ بهانه بوده برای نا آمدن در مجلس.
جمعه الدین گیانوال در مجلس سنا می گوید که وضعیت امنیتی کشور در حالت بدی قرار دارد و اگر این دو مقام امنیتی در مجلس حاضر نشوند، معینان نمی توانند به سوالات سناتوران پاسخ بگویند.
سر انجام، حضور و عدم حضور معینان در نشست امروز مجلس سنا به رای گیری گذاشته که اکثر سناتوران با حضور آنان در مجلس مخالفت کردند و قرار شد مقام های رده اول سه نهاد امنیتی در یک نشست دیگر این مجلس در هفته آینده دعوت شوند.