نشست فوق العاده ی مجلس نمایندگان قبل از ظهر امروز (یکشنبه) با حضور وزرای مالیه، امور خارجه و مهاجرین برگزار شد و بیشتر صحبت های این وزیران معطوف به بحران پناهجویان افغان بود.
در آستانه برگزاری نشست بروکسل و بررسی چگونگی ادامه کمک های جامعه جهانی به افغانستان، نشست فوق العاده مجلس نمایندگان با حکومت که یک نشست (استعماعیه) بود، برگزار شد.
اکلیل حکیمی وزیر مالیه، صلاح الدین ربانی وزیر امور خارجه و حسین عالمی بلخی وزیر مهاجران آمادگی های حکومت افغانستان برای اشتراک در نشست بروکسل را با اعضای مجلس نمایندگان شریک کردند و مجلس تنها شنونده این نشست بود.
این وزیران گفتند آلمان و کشور های عضو اتحادیه اروپا خواهان پذیرش دوباره مهاجرانی شدند که درخواست پناهندگی آنها رد شده است.
به گفته وزرا، اگر افغانستان مهاجرانی را که در کشورهای اروپایی درخواست پناهندگی آنها رد شده را نپذیرد، کمک های جامعه جهانی را از دست خواهد داد و کشورهای اروپایی بیشتر پول های که قرار است در افغانستان مصرف شود در کشورهای خودشان برای پناهجویان به مصرف خواهند رساند.
صلاح الدین ربانی گفت اگر دولت افغانستان مهاجرینی که اخراج می شوند را نپذیرد، همکاری کشورهای حامی خود را از دست خواهد داد و کشور های اروپایی به افغانستان گفته که همزمان نمی تواند مهاجران افغان و افغانستان را حمایت کنند.
همچنان اکلیل حکیمی در این نشست گفت: "با آنکه کشورهای اروپایی در هیچ نشستی کمک های مالی شان را به اخراج اجباری پناهجویان افغانستان مشروط نکرده اند، اما اگر ما در مورد پناهجویان خود تعلل کنیم، ذهنیت عامه در اروپا تغییر می کند و کمک کشور های اروپایی به افغانستان کاهش خواهد یافت".
وزیر مالیه کشور گفت: دولت افغانستان توانسته است در دوسال گذشته قناعت کشور های کمک کننده را بدست بیاورد او همزمان افزود که دولت در تلاش است تا جامعه بین المللی را متقاعد کند که در بخش های اصلاحات و مبارزه با مواد مخدر و حقوق بشر، بیشتر افغانستان را کمک کند.
آقای حکیمی در مورد برگشت مهاجران گفت که افغانستان باید برگشت مهاجران را با معیارهای قوانین بین المللی بپذیرد و در صورتی که برگشت مهاجران افغان پذیرفته نشود، کشورهای تمویل کننده بودجهی اختصاصی کمک های خود به افغانستان را کسر می کنند و آن را برای مهاجران به مصرف می رسانند.
عالمی بلخی، وزیر مهاجران و عودت کنندگان نیز گفت که برگشت مهاجران از کشور های اروپایی بر اساس امضای تفاهمنامه خواهد بود و شایعات مبنی بر اخراج ۸۰ هزار از آلمان کذب محض است.
آقای بلخی می گوید پناهندگانی که در کشورهای اروپایی درخواست پناهندگی می دهند، بر اساس قانون داخلی همان کشور در سه مرحله محاکمه می شود و درصورت که مستحق پناهندگی شناخته نشوند به کشور شان برگردانده می شوند.
او افزود که برگشت مهاجران افغان از کشورهای اروپایی بر اساس اعلامیههای مشترکی که میان حکومت و کشورهای میزبان به امضا رسیده است، صورت می گیرد.
امیدواری به ادامه کمک های جهانی
بر اساس وعده های از پیش داده شده کشورهای اروپایی حکومت افغانستان به ادامه کمک های جهانی امیدوار است.
وزیر مالیه کشور افزود که در این نشست کشورهای کمک کننده سالانه بیش از ۳.۵ میلیارد دالر کمک به افغانستان وعده خواهند داد.
براساس آماری که او در نشست امروز مجلس نمایندگان ارایه کرد، پنج کمک کننده بزرگ از جمله امریکا ۷۰۰ میلیون دالر، آلمان ۴۵۰ میلیون دالر، بانک جهانی ۴۰۰ میلیون دالر، بانک توسعه آسیایی ۳۰۵ میلیون دالر و هند ۲۵۰ میلیون دالر، به افغانستان کمک خواهند کرد.
وزیر مالیه افزود که انتظار حکومت افغانستان این است که انتقال منابع مالی از طریق بودجه ملی افغانستان صورت گیرد و مطابق اولویتهای حکومت مصرف شود.
نشست دو روزه در روزهای چهارم و پنجم اکتوبر با شرکت حدود ۷۰ کشور و ۳۰ سازمان و نهاد بینالمللی به منظور کمک به افغانستان در چهار سال آینده در بروکسل پایتخت بلجیم برگزار خواهد شد.
خبرگزاری بخدی