مقام های وزارت انرژی و آب کشور تفاهمنامه تولید ۱۹۲ میگاوات انرژی برق از گاز شبرغان مرکز ولایت جوزجان را با هزنیه ۲۵۰ میلیون دالر با یک شرکت خصوصی امضا کرد.
در نشستی که به همین مناسبت امروز (دوشنبه) در ارگ ریاست جمهوری برگزار شده بود، با حضور محمد اشرف غنی، رییس جمهوری، جنرال دوستم معاون اول ریاست جمهوری و شماری از مقام های حکومت، علی احمد عثمانی وزیر انرژی و آب و احسان الله بیات رییس شرکت بیات پاور این تفاهمنامه را امضا کردند.
بر اساس این تفاهمنامه، از گاز شبرغان در گام نخست ۵۲ میگاوات برق، در گام دوم ۱۵۰ و در مرحله سوم ۱۹۲ میگاوات برق تولید می شود .
آقای عثمانی در این نشست گفت که شرکت بیات پاور بر اساس پیشنهاد طرح اولی، با سرمایه گذاری ۲۵۲ میلیون دالر روی سه فاز۱۹۲ میگاوات برق را تولید کند که شورای عالی اقتصادی تولید ۵۲ میگاوات برق را از فاز اول مورد تأیید قرار داده است.
مطابق طرح اولی، این پروژه در طی شش ماه به کمک مالی و تخنیکی شرکت بیات پاور تطبیق می شود.
به گفته عثمانی، مسوولان شرکت بیات پاور طی سه ماه برای تولید برق از گاز، پیشرفته ترین تکنالوژی را معرفی خواهد کرد که در آن باید موضوعات مختلف به ویژه محیط زیست، قیمت مناسب برق و گاز و تمام مسایل تخنیکی را در بر داشته باشد.
گفته شده شرکت بیات پاور طی سه ماه پرپوزل را به وزارت انرژی و آب می سپارد که پس از بررسی آن، به منظور تأیید به جلسۀ شورای عالی اقتصادی ارائه خواهد شد.
در همین حال آقای عثمانی گفت این شرکت باید شرایط تخنیکی و میعاد تطبیق قرارداد و نیز بهره برداری و منابع مالی این پروژه را مشخص کند.
احسان الله بیات، رییس شرکت بیات پاور ضمن خوش بینی از امضای این تفاهمنامه با وزارت انرژی و آب گفت که تطبیق این پروژه پس از امضای نهایی قرارداد، شش ماه زمان را در بر می گیرد.
به گفته بیات، در فاز اول ۵۲ میگاوات برق از گاز طبیعی تولید می شود، در فاز دوم این ظرفیت به ۱۵۰ میگاوات و در فاز سوم به ۱۹۲ میگاوات برق افزایش می یابد.
گفته شده از طریق تولید ۱۵۲ میگاوات برق، دولت افغانستان سالانه ۹۰۰ میلیون افغانی به دست خواهد آورد، که با تکمیل فاز سوم عایدات دولت سالانه به ۳.۲ بیلیون افغانی خواهد رسید.
به گفته مسوولان شرکت بیات پاور، تولید انرژی برق از گاز شبرغان، به وسیلۀ تکنالوژی و ماشینهای مدرن و بدون ضایعات صورت می گیرد.
پیش از این حکومت افغانستان با افتتاح بند سلما در هرات و بند کجکی در ولایت هلمند، به خود کفایی در تولید انرژی برق از منابع داخلی امیدوارتر شده است.
خبرگزاری بخدی