محمد هارون چخانسوری، سخنگوی ریاست جمهوری اعلام کرد که در نتیجهء جنگهای اخیر، ۹۵ هزار و ۵۷۵ نفر در یازده ولایت کشور بیجا شده اند.
آقای چخانسوری عصر امروز (یکشنبه) در یک نشست خبری در کابل گفت که از اول عقرب تا پانزدهم همین ماه، بیش از ۲۴ هزار نفر که ۳۱ درصد کل بیجا شدگان اخیر را تشکیل می دهد، دوباره به خانه های شان برگشت کرده اند.
چخانسوری تاکید کرد که تلاش ها برای کمک رسانی و بازگشت بیجا شدگان به خانه شان جریان دارد و یک میکانیزم موثر برای کمک به مستحقین واقعی ایجاد شده است.
چخانسوری افزود که پیش از این کمک ها به صورت پراکنده صورت گرفته و شماری نیز از آن سوء استفاده می کردند و اکنون این کمکها بر اساس یک میکانیزم در اختیار کمیته های حالات اضطرار قرار می گیرد.
همچنان آقای چخانسوری گفت که تا کنون ۶۹ درصد این بیجا شدگان داخلی که ۶۶ هزار و ۱۱۹ نفر می شود به خانه های شان برنگشته اند.
سخنگوی رییس جمهوری گفت که حکومت برای زخمیان جنگها اخیر خانواده های قربانیان در یازده ولایت کشور ۱۹۵ میلیون و ۵۰۰ هزار افغانی اختصاص داده است که این مقدار پول شامل کمک غذایی، لباس و پول نقد است.
گفته شده این کمک ها نیز بر اساس بررسی های انجام می شود و با در نظر داشت میزان خسارات و مشکلات، متفاوت بوده و برای هر خانواده به صورت یکسان کمک صورت نمی گیرد.
به گفته این مقام ریاست جمهوری امسال افغانستان ۶ مرحله جنگ با هراس افگنان را سپری کرده است که این درگیریها در ولایتهای قندوز، فراه، ارزگان، هلمند، ننگرهار، فاریاب، غزنی، سرپل، پکتیا، بغلان و بادغیس صورت گرفته است.
این در حالی است که وزارت امور مهاجرین و عودت کنندگان کشور تفاهنامه ای کمکهای زمستانی به ۷۶۰ هزار بیجا شده داخلی و عودت کننده را با اداره برنامه جهانی غذا (WFP) امروز امضا کرد.
قرار است این کمکها در بخش فعال کردن سیستم بایومتریک نیز از سوی این وزارت به مصرف برسد و قرار است به روز سه شنبه این وزارت استفاده از سیستم بایومتریک را در ولایت ننگرهار آغاز کند.
ثبت دارایی های مقامات دولتی و هیات بررسی رویداد قندوز
در این نشست خبری سخنگوی ریاست جمهوری به تصمیم اخیر کابینه در مورد ثبت دارایی مقام های عالی رتبه دولتی اشاره کرد و گفت که این کار برای مبارزه با فساد روی دست گرفته شده و از تمام مقام های عالی رتبه خواسته شده تا فورمه مشخص را بدون خلا، خانه پری کنند.
به گفته آقای چخانسوری، هر مقام عالی رتبه دولتی که فورمه را به صورت کامل و روشن خانه پری نکند، مورد پیگرد قرار گرفته و تمام امتیازاتش به حالت تعلیق در می آید.
وی تصریح کرد که هم اکنون یک مقام عالی رتبه دولتی به دلیل عدم ارائه معلومات روشن از دارایی هایش، تحت پیگرد قرار دارد.
او همچنان گفت که هیات بررسی کننده رویداد بمباران شهر قندوز و تلفات غیرنظامیان امروز به کار آغاز کرد و این هیات به صورت بی طرفانه و با دقت کامل موضوع را بررسی خواهد کرد.
این در حالی است که در نتیجه حملات هوایی نظامیان افغان و خارجی در ساحه موسوم به پوز قندهاری در شهر قندوز دست کم ۳۰ غیرنظامی به شمول کودکان کشته و بیش از ۲۰ نفر دیگر زخمی شدند.
روز گذشته اما دولت وزیری، سخنگوی وزارت دفاع ملی گفته بود که طالبان در قندوز از غیرنظامیان و اعضای خانواده های شان به عنوان سپر انسانی استفاده کرده بودند.
وزیری گفته که هسته رهبری طالبان در قندوز از بین رفته و سران این گروه که پلان حملات دوباره به این شهر را داشتند، در این حملات از بین رفته اند.
خبرگزاری بخدی