Quantcast
Channel: صفحه اصلی
Viewing all articles
Browse latest Browse all 2167

نگرانی بامیانی ها از وضعیت معارف در این ولایت؛ تنها ۲ ساعت در روز درس است

$
0
0

شماری از فعالان مدنی در ولایت بامیان در مرکز کشور پیش از چاشت امروز با راه اندازی حرکت های اعتراض آمیز از مسوولان وزارت معارف و مقام های بلند پایه انتقاد کرده اند.

شماری از فعالان مدنی در ولایت بامیان در مرکز کشور پیش از چاشت امروز با راه اندازی حرکت های اعتراض آمیز از مسوولان وزارت معارف و مقام های بلند پایه انتقاد کرده اند.
معترضان می گویند که بی توجهی دولت در بخش معارف این ولایت باعث شده است که آموزگاران از بسیاری برنامه ها و دروس شان به دور بمانند.
آنان می گویند که بیشتر مکاتب بامیان با کمبود آموزگار، لابراتوار، کتابخانه، صنوف و مواد درسی مواجه است و دولت نیز هیچ توجهی در این قسمت ندارد.
فعالان مدنی ولایت بامیان نمایشنامه ای اجرا کردند که در آن اتاق کهنه و فرسوده ای به عنوان اداره مکتب انتخاب شده بود.
بر در و پنجره اتاق های نمایشی فعالان مدنی این ولایت و دیوارهای اطراف آن، برگه های نصب شده بود که در آن از صنف اول تا دوازدهم نوشته شده بود.
آنان همچنان اتاق کوچکی را درست کرده بودند که در داخل اداره قرار داشت و بالای دروازه آن نوشته شده بود "لابراتوار"، در تاقچه ای نیز چند تکه کاغذ به چشم می خورد که نمادی از کتابخانه به شمار می رفت.
در همین حال چند آموزگار، همزمان برای برقرای نظم صنف های شان تلاش می کردند و چنانچه با درخواستی از سوی دانش آموزان مواجه می شدند، از خشونت کار می گرفتند.
نمایش نامه های این فعالان مدنی و معترضان دقیقا مشکلات دانش آموزان مکاتب بامیان را بازگو می کرد.
کمبود آموزگار (معلم)
فعالان مدنی و معترضان بامیان می گویند که مکاتب بامیان در وضعیت بدی قرار دارد و دولت هیچ گونه توجهی به این موضوع ندارد.

وضعیت معارف در بامیان
حسین داد حمدی یکی از فعالان مدنی در بامیان به خبرگزاری بخدی گفت: "کمبود آموزگار بزرگترین مشکل در مکتب های بامیان است و نبود آنان (آموزگار) بر کیفیت آموزش در این ولایت تاثیرات منفی گذاشته است."
احمدی می گوید ریاست معارف تا کنون حقوق آموزگارانی که از سال گذشته تا کنون بصورت قراردادی در مکاتب تدریس کرده اند را نپرداخته است و به همین دلیل آنان دیگر برای تدریس در مکاتب حاضر نمی شوند.
دولت مرکزی به صورت عمدی با مکاتب بامیان کمک نمی کند
عبدل دانشیار ازدیگر فعالان مدنی بامیان می گوید که دولت مرکزی، بصورت عمدی به مکاتب بامیان کمک نمی کند.
آقای دانشیار می گوید دولت به مشکلات معارف در بامیان بی توجهی است و هر زمانی که ما (فعالان مدنی و مردم بامیان) صدای دادخواهی بلند می کنیم، دولت اندک توجهی نمی کند.
گفته می شود که بیشتر مکاتبی بامیان از صنف اول تا صنف دوازدهم دانش آموز دختر و پسر دارد اما مشکلات باعث شده است که دانش آموزان از ادامه رفتن به مکتب دلسرد شود.
فعالان مدنی این ولایت می گویند که مکتب های بامیان تاهنوز ساختار تشکیلاتی لیسه را ندارند که در این زمینه از دولت محلی تا مرکزی هر دو بی توجه هستند.
این نخستین بار نیست که فعالان مدنی بامیان از بی توجهی وزارت معارف به مشکلات مکاتب این ولایت، انتقاد می کنند. آنان پیش از این نیز بارها در اعتراض به این موضوع، اقدام به راه اندازی حرکت های اعتراضی گسترده ای کرده اند.

فعالان مدنی ولایت بامیان نمایشنامه ای اجرا کردند که در آن اتاق کهنه و فرسوده ای به عنوان اداره مکتب انتخاب شده بود.
وزارت معارف کشور اما تا کنون توجهی به این اعتراضات نکرده و اقدامی برای رفع مشکلات مکاتب بامیان، انجام نداده است.
فعالان مدنی بامیان از وضعیت رو به زوال معارف در بامیان هشدار داده و از حکومت محلی و نهادهای حقوق بشری خواست تا با در نظرداشت اینکه آموزش و پرورش حق هر شهروند کشور است برای رفع مشکلات شان تلاش کنند.
گفته می شود که در سراسر ولایت بامیان بیشتر از ۳۵۰  مکتب فعالیت دارند و ۱۶۰ هزار دانش آموز دختر و پسر در آن مصروف فراگیری دانش هستند.
دانش آموزان ولایت بامیان بیشتر این مکاتب از نبود آموزگاران مسلکی، کمبود صنوف و مواد درسی، تجهیزات لابراتواری  و حتا میز و چوکی، رنج می برند.
از شش ساعت درسی دو ساعت آن را میخوانیم
ستار دانش آموز صنف ششم مکتب پسرانه مرکز بامیان به خبرنگاران گفت که نبود معلم باعث شده است که دانش آموزان از شش ساعت درسی در روز، فقط دو ساعت آن را درس بخوانند.
او می گوید بیشتر ساعات درسی در بامیان بیهوده می گذرد، ستار همزمان گفت که یک آموزگار برای برقراری نظم در شش صنف موظف می شود اما از آموزگاری که تدریس کند، خبری نیست.
این درحالیست که پیشتر اداره معارف بامیان نیز، مشکلات موجود در مکاتب این ولایت را تایید کرده بود.
محمدایوب امیری سرپرست این اداره پیشتر به خبرنگاران گفته بود که مکاتب سراسر این ولایت، با کمبود بیشتر از ۲ هزار معلم و ۲ هزار صنف درسی، مواجه هستند.


Viewing all articles
Browse latest Browse all 2167

Trending Articles