مقام ها در وزارت خارجه کشور و یاوه جینگ سفیر کشور چین در افغانستان وصل شدن آسیای جنوبی را با آسیای مرکزی از اهمیت بسیار خوانده و خواهان وصل آن از طریق افغانستان شده اند.
آقای یاو جینگ سفیر چین مقیم کابل در سیمیناری که امروز با حضور شماری از مقام های وزارت خارجه و استاد دانشگاه های کشور برگزار شده بود صحبت کرده اند.
سفیر چین در صحبت های خود گفت: اتصال آسیای جنوبی با آسیای مرکزی، اهمیت اقتصادی راه ابریشم و لاجورد در تقویت اقتصاد و تأمین صلح و ثبات در منطقه از اهمیت خوبی برخوردار می باشد.
او می گوید همکاری های منطقه یی اقتصادی و تجارتی میان کشورهای آسیای جنوبی، شرقی و مرکزی، انتقال مواد خام، استخراج معادن و منابع دست ناخورده در کشورهای منطقه و اتصال کشورها توسط اعمار جاده ها و شاهراه های بزرگ را با اهمیت خواند.
برگزاری سیمینار تحت عنوان "یک کمربند یک مسیر"
حکمت خلیل کرزی معین سیاسی وزارت خارجه کشور نیز وصل شدن کشور های آسیای جنوبی با کشور های آسیای مرکزی را مهم خواند.
در این سیمینار، آقای کرزی گفت: "راه بزرگ ابریشم مسیر تجارت و تبادل فرهنگ ها و وصل کننده تمدن های آسیا، اروپا و افریقا بوده، نقطه ایجاد و آغاز ارتباط میان شرق و غرب می باشد. "
کرزی می گوید اتصال این کشور ها فرصت بزرگ را برای تبادل علم و دانش، اقتصاد و تجارت و افکار انباشته شده در قسمت های مختلف جهان باز کرده و باعث خود شگوفایی می شود.
او می گوید در قرن 21 اهمیت و ارزش اقتصادی، تجارتی، فرهنگی و سیاسی این راه (یک کمر بند یک مسیر) برای انکشاف بشری در این منطقه از هر زمان دیگر، بیشتر و مهمتر شده است.
در همین حال شماری از کارشناسان سیاسی در کشور می گویند کشور های جنوب آسیا کالا های تولیدی بسیاری دارد که آن را می تواند در کشور های مرکزی به فروش برسانند و از آنطرف کشور های آسیایی مرکزی نیز می انرزی انباشته خود را به جنوب آسیا بفروشد.
آنان بر این باورند که اگر این معاملات صورت بگیرد افغانستان می تواند دریچه وردی و خروجی آسیای مرکزی و آسیای جنوبی باشد، کارشناسان همزمان می گویند با وصل شدن این کشور ها امنیت افغانستان با این کشور ها گیری می خورد.