فاطمه گیلانی، رییس عمومی هلال احمر افغانی می گوید که بزرگترین چالش فراروی این اداره، عدم رسیدگی کارمندان به مناطق آسیب پذیر و ممانعت در عرصه کاری است.
خانم گیلانی که امروز یکشنبه در مراسم تجلیل از روز جهانی صلیب سرخ در کابل صحبت می کرد، گفت که نا امنی و ادامه جنگ در کشور دسترسی کارمندان این اداره را به افراد آسیب پذیر و فقیر محدود کرده است.
هشتم ماه می به نام روز جهانی صلیب سرخ نامگذاری است و از این روز طی مراسمی در کابل تجلیل شد.
بانو گیلانی گفت که تاجران افغان بزرگترین مرجع کمک کننده این اداره است و همزمان از کشورهای خارجی خواستار همکاری با اداره هلال احمر افغانی شد.
او در مورد انتخاب رییس این اداره گفت که رهبری جدید جمعیت هلال احمر افغانی باید فرد بی طرف و مورد قبول همه اقوام افغانستان قرار باشد.
به باور خانم گیلانی: فردی که به عنوان رییس این اداره تعیین می شود، نباید گرایش سیاسی، مذهبی و قومی و داشته باشد؛ زیرا با یک اشتباه سیاسی، مذهبی و یا هم قومی، جان رضاکاران اداره جمعیت هلال احمرافغانی در خطر است.
در همین حال او از تصویب قانون این اداره از سوی مجلس نمایندگان استقبال کرد و گفت که اداره جمعیت هلال احمر افغانی بعد از ۴۰ سال قانون مدار می شود.
بانو گیلانی از مجلس سنا خواست که با درک اهمیت از این قانون، آن را تصویب کند و پس از توشیح رییس جمهور این قانون عملی می شود.
در همین حال مونیکا، رییس صلیب سرخ در افغانستان گفت که مقام های حکومت باید به کارکرد رضاکاران این اداره توجه لازم را داشته باشند.
جمعيت هلال احمر افغانى، در سال ١٣٠٨ خورشیدی به نام "مجلس امداديه" اساس گذارى شده و در سال ١٣١١ به نام محراب احمر، در سال ١٣١٣ به نام هلال احمر و در سال ١٣٣٠ اساسنامۀ آن ترتيب و به نام جمعيت عالى افغانى هلال مسما شد.
گفته می شود اين نهاد خيريه ملى، در سال ١٣٣٣عضویت نهضت بين المللى صليب سرخ را کسب کرده و به رسميت شناخته شده است.
اکنون کارمندان رضا کار اداره هلال احمر افغانی در بسیاری مناطق کشور در مواقع اضطراری به نیازمندان و افراد آسیب پذیر کمک می کنند.