شماری از فعالان فرهنگی و مدنی کابل در نشست خبری امروز سه شنبه هشدار دادند که امکان دارد برخی از مکاتب دولتی بسته شود.
به گفته این فعالان، نبود امکانات درسی، عدم پرداخت کرایه تعمیر های که از آن به عنوان ساختمان مکاتب استفاده می شود مهم ترین دلایل هستند که امکان دارد این مکاتب بسته شوند.
عارف حیدری، فعال فرهنگی گفت که نبود امکانات درسی، نبود تعمیر برای مکتب و عدم پرداخت کرایه محل های که به عنوان مکتب استفاده می شوند، از چالش هایی اند که مراکز آموزشی دولتی با آن روبرو هستند.
آقای حیدری وزارت معارف و ریاست معارف شهر کابل را به کم کاری متهم کرده گفت: دانش آموزان بعضی از مکاتب ناحیه ۱۳ شهر کابل در زیر خیمه درس می خوانند.
به گفته حیدری این دانش آموزان از ابتدایی ترین وسایل مورد نیاز مانند، میز و چوکی محروم اند و معاش معلمان شان بیش از ۶ ماه است که پرداخت نشده است.
در همین حال سید احمد مبلغ، فعال فرهنگی و اجتماعی دیگر که در این کنفرانس شرکت کرده بود، به کمبود معلم و بستهای خالی در مکتبها اشاره کرد.
به گفته مبلغ، اکنون چهارهزار بست خالی معلم در شهر کابل وجود دارد که تنها در ناحیه سیزدهم ۱ هزار و ۷۰ بست معلم خالی موجود مشکلات زیادی را برای شاگردان بوجود آورده است.
او افزود که بارها این مشکلات با مقام های وزارت معارف در میان گذاشته است اما تاکنون این وزارت به مشکلات مکاتب رسیدگی نکرده است.
برگزارکنندگان این نشست خبری از وزارت معارف خواستند که باید به مشکلات مردم رسیدگی کند در غیر آن صورت مکاتب و دانش آموزان با مشکلات بیشتر مواجه میشوند.
خبرگزاری بخدی