مسوولان اداره حمایت کننده رسانه های آزاد افغانستان( نی) اعلام کردند که بر اساس یافته های کمیته بررسی قضایای خشونت علیه خبرنگاران، ۶۷۹ مورد خشونت علیه خبرنگاران در پانزده سال گذشته به ثبت رسیده است.
بر اساس پیشنهاد اداره نی و فرمان محمد اشرف غنی، رییس جمهوری کشور به تاریخ ۱۰ ماه دلو سال گذشته کمیتهء به منظور بررسی قضایای خشونت علیه خبرنگاران توظیف شد.
این کمیته با ۵ عضو به نمایندگی از دادستانی کل، پولیس، دادگاه عالی، نهاد های مدافع رسانه ها و نهاد های اطلاعات فرهنگ به مدت دو نیم ماه قضایای خشونت علیه خبرنگاران را بررسی کرده است.
مجیب خلوتگر، رییس اجرایی اداره حمایت کننده رسانه های افغانستان امروز( سه شنبه) طی نشست خبری اعلام کرد که بر اساس گزارش کمیته، ۶۷۹ قضیه خشونت علیه خبرنگاران از سال ۱۳۸۰ تا ۱۳۹۴ به ثبت رسیده است.
خلوتگر گفت: کمیته رسانهء نی مجموعا ۶۷۹ قضیه خشونت علیه خبرنگاران را کشف و ثبت کرده که شامل ۶۰ مورد قتل، ۴۶ مورد زخمی، ۲۲۲ مورد لت و کب، ۸۴ مورد بازداشت، ۲۹ مورد اختطاف، ۲۳۸ مورد اهانت لفظی و تحدید به مرگ بوده است.
گفته شده که ۴۲۷ مورد از قضایای خشونت بررسی شده و ۲۵۲ مورد به دلیل عدم دسترسی نهاد های عدلی و قضایی به قضایا و مرور زمان(دوره طالبان) کنار گذاشته شده و بررسی نشده است.
به گفته خلوتگر، درنتیجه ۴۲۷ مورد خشونت علیه خبرنگاران که مورد بررسی قرار گرفته،۴۰۱ مورد مربوط ریاست امنیت ملی و وزارت امور داخله، ۷ مورد مربوط به دادستانی کل، ۱۸ مورد مربوط به وزارت خارجه و نیروهای بین المللی تحت رهبری ناتو و ۱ مورد هم مربوط به دادگاه عالی می شود.
او تاکید کرد که این گزارش ها امروز به شکل مکتوبی از سوی این کمیته به نهاد های مربوطه داده می شود و این نهاد ها باید چنین موارد خشونت را بررسی کنند.
فدراسیون خبرنگاران افغانستان از حکومت و نهاد های مربوطه خواستند تا هر چه زودتر به این قضایا رسیدگی شود و عدم اعتماد که بالای نهاد های عدلی و قضای از سوی مردم و خبرنگاران است، پایان یابد.
در همین حال خلوتگر گفت دلیل افزایش خشونت علیه خبرنگاران کم توجهی و عدم تلاش نهاد های برای پیگیری موارد خشونت در برابر خبرنگاران است.
او گفت: خواست ما این است تا در همین زمان بندی که از سوی حکومت به نهاد ها روان می شود به مشکلات رسیدگی شود و از طریق رسانه ها به مردم بازتاب دهند که نهاد های ما چقدر پیگیری کرده اند.
خبرگزاری بخدی